изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:52 EEST
ПАРАОЛИМПИЕЦ ЩЕ ПРЕДСТАВИ КАРТИНИТЕ СИ В ПАРЛАМЕНТА ПОД ПАТРОНАЖА НА ВЕСЕЛИН МАРЕШКИ    
Култура Лидерът на ВОЛЯ и зам.-председател на НС Веселин Марешки ще открие на 15 ноември в 11,30 часа благотворителна изложба в НС. 20 платна с пейзажи на параолимпиеца Калин Асенов ще бъдат разположени в Европейския кът на парламента. Експозицията е посветена на Международния ден на толерантността, който се отбелязва на 16 ноември.

„Искаме да покажем и да подкрепим таланта на едно борбено момче, което е пример за подражание със своя силен дух”, заяви председателката на ПГ на ВОЛЯ Гергана Стефанова.
През 2004 г. е дин грешен изстрел на ловджия завинаги осакатява 15-годишния тогава Калин Асенов, който от малък живее в дом за сираци. Въпреки нелеката си съдба, Калин успява да завърши Националната гимназия по приложни изкуства със специалност “Рисуване и керамика” в Троян. 
В момента е студент по изобразително изкуство в Софийският университет „Св. Климент Охридски“. Увлича се по рисуване от 11- годишен като най-добре се изразява чрез пейзажите. 
Калин Асенов е параолимпиец, спортува тенис на корт и баскетбол за хора с увреждания. Носител е на десетки медали и спортни титли.
Средствата, събрани от продажбата на картините, ще бъдат за нова инвалидна количка и учебни материали.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди