изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 12:03 EEST
ШЕСТ ВЪПРОСА – ШЕСТ ОТГОВОРА ЗА ВОДНИЯ ПРОЕКТ НА ДОБРИЧ /ВИДЕО/ ОБНОВЕНА!!!    
Новини
Снощи кметът на Добрич Йордан Йорданов и неговият екип направиха публичен отчет за трите години на управление пред граждани във фоайето на концертна зала „Добрич“. Поради по-ранния час за предаване на вестника в печатницата, не ви запознаваме с подробности от срещата. Кметът и неговият екип трябваше да представят пред обществеността изпълнението на приоритетите, заложени в програмата за управление. Гражданите имаха възможност да получат отговори на въпросите, които ги интересуват от първо лице.



В НДТ разполагаме с официалния отчет на кмета Йордан Йорданов и кметския екип, както и с отчета на председателя на ОбС Иво  Пенчев.


ШЕСТ ВЪПРОСА ЗА ВОДНИЯ ПРОЕКТ НА ДОБРИЧ:

 

1. КАКВО СЕ СЛУЧВА НА ВАШАТА УЛИЦА?

Ако улицата, на която живеете или работите, е включена в проекта за Водния цикъл, то ВиК инфраструктурата по нея се подменя. Това е причината Вашата улица да е разкопана и да изпитвате неудобството от всички странични ефекти, съпътстващи строителния процес. Това включва подмяна на  79,7 км водопроводна мрежа, 6,4 км канализационна в почти всички квартали на Добрич.

2. КОГА ЩЕ ПРИКЛЮЧАТ РЕМОНТИТЕ ПО ВИК МРЕЖАТА, СВЪРЗАНИ С ВОДНИЯ ПРОЕКТ?

Проектът предвижда всички строителни дейности по ВиК мрежата да приключат през 2019 г. От общия обем за подмяна над 80 км мрежи, към октомври 2018 г. са положени водопроводи по ЛОТ 2 – 54% от общите строителни дейности, а по ЛОТ 3 – 76%

3. КАК ДА ПОЛУЧА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВСИЧКО, КОЕТО МЕ ИНТЕРЕСУВА ВЪВ ВРЪЗКА С ВОДНИЯ ЦИКЪЛ?

Ежедневна актуална информация се публикува на сайта на Община град Добрич-  www.dobrich.bg

4. КЪДЕ МОГА ДА ПОДАМ СИГНАЛ ИЛИ ЖАЛБА?

В деловодството на Община  град Добрич (ул. „България“- № 12) или в Звеното за управление на проекта( ул. „Йордан Йовков“ № 17).

5. ЗАЩО СЕ НАЛАГА ПОДМЯНА НА ВИК ИНФРАСТРУКТУРАТА?

ВиК мрежата на град Добрич е много стара и силно амортизирана. Това причинява:

-          непрекъснати аварии, нарушения във водоподаването и големи загуби на вода;

-          задръстване на канализацията с наноси от невъзстановените аварийни изкопи;

-          масово разкопаване и унищожаване на уличната мрежа за отстраняване на аварии.

Всичко това налага изпълнението на най-мащабната инвестиционна програма, която се извършва за кратък период от време, тъй като експлоатационният живот на настоящата мрежа е изтекъл.

6. ЗАЩО Е НУЖНО ВАШЕТО ТЪРПЕНИЕ И ТОЛЕРАНТНОСТ?

Добрич  в момента е  строителна площадка, защото едновременно се работи в целия град. Липсата на информация за точното местоположение на подземните комуникации често създава затруднения. Това обяснява възникването на временните аварийни ситуации.

Възстановяването на настилките не може да започне веднага след полагането на тръбите. Преди това трябва да се извършат задължителните проби, изпитания и дезинфекции на новите проводи, подмяна и свързване на  всички сградни отклонения до границите на Вашите имоти, превключване на новия водопровод към системата и изключване на стария. Понякога трябва да се завърши цял един обхват от улици, преди да започнат асфалтовите работи, в противен случай, при авариране на един участък, ще трябва да се разкопава отново.

Днес е последната възможност да построим новите водопроводи! Добрич никога до момента не е имал шанс да изгради една качествено нова екологична водопреносна система в такъв голям мащаб. Със средства от общинския бюджет никога не бихме могли да  инвестираме в подмяна на подземната инфраструктура средства  от порядъка на над 100 милиона, което сега можем да направим благодарение на европейския ресурс.




Снимка: Светослав ПЕТКОВ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди