изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:11 EEST
ПЪЛЕН УПАДЪК: Заплашват протестиращите майки на деца с увреждания    
Новини
За 24-та поредна вечер майки на деца с увреждания протестират пред сградата на Министерския съвет. Заедно с тях са и граждани, които подкрепят искането им за оставка на вицепремиера Валери Симеонов, съобщи БНР.



Една от протестиращите майки - Вера Иванова, заяви пред телевизия "Он еър", че жените са обект на заплахи. "Не може да толерираме насилието. На законен протест да дойдат агитки и да пуснат димки върху деца с увреждания, върху семейства, които са тук да защитят достойнството на цяла България, е недопустимо и саботаж спрямо нас. Сега текат публични и лични заплахи, че ще бъдем пребити. Дори на страницата ни се пишат подобни съобщения. Абсурдно е да посегнеш на деца и хора с увреждания", заяви Иванова.

Майките са уведомили МВР и очакват органите да си свършат работата. Според протестиращите, възможно е представители на агитката, които правят провокации, да са близки до партия "Атака", които са в коалицията Обединени патриоти, чийто вицепремиер е Валери Симеонов.

Тази вечер майките организират и авто-мото шествие. Към момента маршрутът не се съобщава.

Успоредно с протеста на майките пред сградата на МС има и протест на привърженици на партия "Възраждане", които недоволстват от повишения данък за старите коли и очакваното увеличение на застраховката "Гражданска отговорност".

За няколко минути преди 19 часа протестиращите блокираха кръстовището на булевардите "Тодор Александров" и "Вардар". В шествието се включиха автомобили, велосипедисти и мотористи, информира общественото радио.

Протестиращите носят черни знамена и балони, както и плакати с надпис "Системата ни убива". Авто-мото шествието преминава спокойно.

Към 19:30 часа репортер на news.bg видя, че е блокиран и тунела към столичния ж.к. "Люлин". Блокирани са и околните улици. В задръстването са около 50 коли. На място има и полицаи.

https://news.bg

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди