изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-16 @ 14:55 EEST
ПО СВЕТА    
НовиниУПРАВЛЯВАЩИТЕ В РИМ заявиха, че се придържат към зададените в проектобюджета си цели за държавен дефицит от 2,4% и икономически ръст от 1,5% за следващата година. Решението на коалиционните партньори от крайнодясната партия „Лига“ и антисистемното движение „Пет звезди“ подкопава опитите за разбирателство с Европейската комисия, която заплаши да наложи наказателни мерки срещу Италия, ако финансовата рамка не се коригира. „Няма да променим“ целите на бюджета, заяви вицепремиерът и лидер на „Пет звезди“ Луиджи ди Майо. „Вярваме, че това е бюджетът, от който страната се нуждае, за да започне на чисто“, допълни той.



ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ потвърди, че е постигнато споразумение между Лондон и Брюксел за Брекзит. Споразумението се очаква да бъде повече от 600 страници, а политическата декларация далеч по-малка - около 15 страници.

ИРАК И ИРАН са се договорили да разменят иракски храни за ирански доставки на газ и енергия. Багдад иска одобрението на САЩ и позволение да внася ирански газ, който се използва в електроцентралите. "Спирането на иранския газ след крайния срок ще създаде истинска криза за електроенергията. Нуждаем се от повече време ... американците напълно осъзнават колко отчаяно се нуждаем от ирански газ."

СЪВЕТЪТ ЗА СИГУРНОСТ на ООН  обсъди растящото насилие в Газа, но не постигна съгласие как да се уреди ситуацията. Палестинският посланик в ООН Рияд Мансур каза пред журналисти след 50-минутното заседание, че Съветът е "парализиран и не е успял да поеме отговорността си", за да сложи край на насилието. "Една страна затваря вратата към разискванията", каза той за Съединените щати, чиято политика става все по-твърдо произраелска от влизането на Доналд Тръмп в Белия дом.

ГЕРМАНСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО е отделило около 3 млрд. евро за проучвания и развитие на изкуствен интелект, докато страната се опитва да свие пропастта в софтуерните иновации между нея, САЩ и Азия. В документ, разгледан от информационната агенция, се посочва, че сумата ще бъде похарчена до 2025 г. за „изкуствен интелект, създаден в Германия“.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди