изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:23 EEST
НЕ СЕ ИЗТЕГЛЯМЕ ОТ ИРАК, ГОНЯТ НИ; ЛУННО ПОГРЕБЕНИЕ ЗА 10 000 ДОЛАРА    
Новини Огромна грешка изрече премиерът Сергей Станишев тези дни. Според него БСП е на път да изпълни предизборното си обещание и да изтегли българските военни от Ирак. Неистината е в това, че просто няма нова резолюция на ООН, с която да се предлага на многонационалните сили да останат в страната на Саддам Хюсеин.

 Иначе ние щяхме да си стоим там десетилетия - по много обясними причини. Републиканецът Джордж Буш и неговата администрация години наред поддържаха логистично българските контингенти в различните точки на Ирак. Това ще рече, че ни хранеха, транспортираха и помагаха с оръжие и бойни машини. Неща, които се изразяват в стотици милиони долари през изминалите пет години в Ирак.  След атентата в Кербала, където загубихме 5-има бойци, и дългите боеве за защитата на кметството в същия град американците склониха да ни търсят по-лесна служба (на войнишки език - скатавка). Пратиха ни първо да пазим бежанци в лагера "Ашраф", а после затворници в Багдад. И то все от вътрешната страна. Т.е. американците ни пазеха от външните агресори.  През всички тези години ние бяхме братя и се ползвахме с възхищението на управляващите в САЩ. Във всяка една реч на щатски висш администратор задължително бивахме похвалени. Идването на власт на демократа Барак Обама обаче конкретно ще повлияе и на отношенията между американската и българската армия. Ние пак ще си останем братя по оръжие, но по-големият вече няма да храни по-малкия.
******************
Американска погрeбална агенция, специализирана в изстрелването в орбита на праха от кремирани покойници, започна да предлага "лунно погребение".  Агенция "Селестис" планира първото такова да се състои до 2010 г., като още отсега приема резервации. "Във възможностите ни е да изпратим до 5 000 капсули с тленни останки до Луната", твърди Чарлс Чафър, президент на "Селестис". Агенцията дори планира да построи гробище на Луната, където да се съхраняват капсулите и което един ден близките на покойниците да могат да посещават.
НДТ 15 ноември 2008 г.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди