Съпартиецът му Валентин Касабов не знае какво е мнението на Петър Петров. Аз не зная какво е казал, къде го е казал, подчерта той в парламента. Иска да се запознае с мнението му.

А за протестите патриотът изтъкна: "Една част са лумпени, другите са мутри." Той не слага в това число майките на деца с увреждания. На въпрос нали майките блокират улици, Касабов попита: "Кои са майките? Доколкото знам малка част от майките са там на протеста, другите ги няма. Други се правят на майки."

Системата дала 1200 лева помощ. Дала и пари за повишение на заплатите на държавните служители. Също така отпуска и коледни добавки за пенсионерите, по думите на Касабов, който недоумява: "Тези пари убиват ли?" (бел.ред. препратка към основния лозунг на майките "Системата ни убива")

Касабов заяви и че не се е замислял дали децата трябва да бъдат в домове.

Цветан Цветанов беше лаконичен по темата. Обясни, че премиерът се е извинил. Питайте самия депутат, каза той.

Малко по-късно Петър Петров се върна в парламента и определи скандала като провокация. Аз изобщо не съм казал такова нещо, някой си е измислил, подчерта той.

Според него децата трябва да се обгрижват и от специалист, освен от родителите си. Самият той се е грижил три години за майка си, която е била с деменция. Тя беше дете на 90 години, с деменция, аз зная какво е това, човек се побърква трябва да се даде възможност на родителите да дадат децата си и на специалисти, които да ги развиват, сподели депутатът от НФСБ.

С думите си той имал предвид специализирани центрове. Какви са тези домове, какви са тези комунистически работи, изумен е той.

Петър Петров критикува тези майки, които не казват истината, че получават достатъчно помощи, докато децата са до 18 години и искат да получат тези помощи и след това. Трябвало да признаят, че получават достатъчно помощи.

Самият депутат сподели, че не е в добро здраве и имал 8 болта в гръбнака. Сега здрав ли съм според вас, попита още депутатът от НФСБ.

Ето и дословно думите на депутата пред "Дарик радио":

Тези деца, мойто дълбоко убеждение е, че трябва да бъдат дадени в домове, където с тях да се занимават специалисти.

Аз самият съм виждал това чудо как тези деца... ненормални, нали... изобщо във всяко едно отношение, как тези деца изнасят концерти, как те рисуват... и че нещо, аз съм го видял с очите си... ей 'ся не може да ми дойде на акъла как се казваше този, там, един завод за телове до Мездра, между Мездра и Луковит, не мога да се сетя...

Но моето дълбоко убеждение е, че тези деца трябва бъдат дадени в домове, където специалисти да се занимават с тях и да се развиват.

Просто за мене е възмутително това, че те отказаха дори да им се дадат ваучери, част от тези пари, нали, за които ви говоря, да бъдат във ваучери, с които те да могат да ползват специализирана медицинска помощ. Те отказаха тези ваучери и казаха "дайте ни парите... не ни интересува... нашите деца, ние си знаем как да ги...". Значи това не е правилно, абсолютно не е правилно.

https://news.bg