Те настояват за отстояване на конституционните права и свободата на вероизповедание.

Протестиращите настояват за пълна отмяна на Закона за вероизповеданията.
Те са на мнение, че той нарушава основните права на Конституцията и човешките права.

Демонстрантите носят и плакати с надписи "България е демокрация на диктатурата и тоталитаризма", "Законът за вероизповеданията е дискриминационен към по-малките традиционни вероизповедания", "Свобода на словото, на вярата, на убежденията", "Законът за вероизповеданията не гарантира националната сигурност", "Спрете законопроекта за вероизповеданията", "Не на намесата на държавата във вярата" и други.

Както отделни текстове, така и цялостният дух на предложения законопроект за вероизповеданията е чужд на демократичните ценности и се опитва да върне гражданите на България във времена, в които репресивната държава чрез своите силови структури преследваше верските общности и ги третираше като "врагове на народа", на мнение са протестиращите.

Недоволстващите настояват за пълното отпадане на предложените промени в Закона за вероизповеданията. Договорените в последните дни редакции на предложенията не са достатъчни. Те са в разрез с демократичните устои и с постигнатото във времето на прехода.

Ще продължим да запознаваме европейските и световните протестантски организации, институции и държавници със случващото се в България. Те не са безразлични и ще продължат да реагират за спазване на постигнатите международни договорености, заканиха се протестиращите.

Недоволстващите заявиха, че всеки ден се молят за просперитета на България, както и за здравето на всички хора.

Предвидено е и молитвеното шествие с маршрут до парк НДК.

https://news.bg

ВСИЧКО НА ТЕМА ПРОТЕСТИ