изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 18:05 EET
АМ "Тракия" е блокирана от снега, чака се близо час (ВИДЕО)    
Новини
Магистрала "Тракия" е запушена след Елин Пелин, чака се близо час. Това съобщиха за Dir.bg пътуващи в посока София - Пловдив. Обилен снеговалеж има в района на 62-и км на магистралата. Снежната покривка на пътя е 3-4 сантиметра.


Към 21.30 часа от АПИ съобщиха, че временно се ограничава движението на товарни МПС над 12 тона по АМ Тракия в област Пазарджик в посока София поради снегопочистване и обработване на пътната настилка.

Усложнена е пътната обстановка на територията на Смолян, съобщиха от МВР.

Проходът "Превала" е затворен за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета заради обилния снеговалеж там. Натрупаната снежна покривка вече е над 7 см. В момента машини разчистват прохода, но забраната остава в сила.

Чисти се и останалата републиканска пътна мрежа, като обстановката по пътя Смолян - Пампорово също е усложнена.

"Пътищата в областта са мокри и заснежени, но проходими. Няма затворени пътни артерии. Почистват се и се обработват", коментираха от дежурната част на Пътното управление в Смолян.

В обедните часове за кратко бе затворен за движение и проходът "Петрохан" заради аварирал ТИР. С помощта на техника тежкотоварният автомобил е отстранен от пътя.

Най-много сняг е паднал в Сандански - 8 л/кв. М, съобщиха от НИМХ. Към 17.00 ч. обилен снеговалеж е имало и в Кюстендил - 5 л/кв. м., в Пазарджик, Хасково и Чирпан - 4 л/кв. м. и във Враца, Пловдив, Благоевград и Кърджали - 3 л/кв. м. В София и Видин е паднал 1 л/кв. м. Сняг натрупа и в планините, най-голяма е снежната покривка на връх Ботев - 16 см

Пътната обстановка се усложнява в понеделник

Жълт код за дъжд и снеговалежи е обявен за цялата страна на 19 ноември, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Снеговалежи ще има в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, София - град, София - област, Перник и Кюстендил, където количествата ще са между 10 и 30 л/кв. м., а снежна покривка в планинските райони - от 10 до 25 см.

През втората половина от деня валежите от югозапад ще спират. В четири области - Благоевград, Пазарджик, Пловдив и Смолян, се очакват значителни валежи предимно от дъжд, а в планинските райони в нощните часове и от сняг. Количествата ще са между 20 и 30 л/кв. м.

Снежна покривка в планината ще бъде до 10-20 см. Интензивни валежи от дъжд се очакват в областите Кърджали, Хасково, Сливен, Стара Загора, Ямбол, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Добрич, Варна, Бургас и Силистра. Количествата ще са между 20 и 30 л/кв. м.  https://dnes.dir.bg  https://www.blitz.bg

 ВИЖДАМ ТЕ КАТ - БЪЛГАРИЯ

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди