Констатирано е, че бургазлийката и Е.Р. се запознали през май във "Фейсбук", като няколко месеца си писали и се виждали само чрез уеб камера.

На 6 ноември двамата си уговорили среща и Е.Р. заедно с двете си деца дошъл в апартамента на 25-годишната жена, разположен в к-с "Меден Рудник", поговорили известно време и решили да посетят родителите на пловдивчанина, които живеят в Турция.

За да разполагат с пари за закупуването на апартамент в Турция, в който да живеят съвместно, бургазлийката изтеглила от банков клон сумата от 15 000 лв., която добавила към спестените си в дома си 15 000 лв. (част от парите били наследство от починалите ѝ родители, а друга част - парични помощи от ТЕЛК за това, че е глухоняма).

Жената взела всичките си пари и заедно с Е.Р. и двете му деца се качила в автомобила на пловдивчанина "Ауди А 4", с пловдивска регистрация, като потеглили за Турция. В с. Крушевец Е.Р. спрял и помолил бургазлийката да му купи цигари от крайпътен магазин.

Тя слязла, след което автомобилът потеглил в посока Малко Търново. Жената махала след аудито, но то не спряло, след което потърсила помощ от полицията.

Е.Р. е обявен за общодържавно издирване, като на 19 ноември е установен от служители на ГКПП-Малко Търново при влизане в България от Турция. Задържан е и конвоиран до Районно управление - Созопол, където направил пълни самопризнания.

Мобилните телефони са намерени в пловдивчанина и иззети. Той уверил, че ще възстанови и отнетата парична сума.

https://news.bg