изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:13 EEST
У НАС    
НовиниПРЕДСРОЧНИТЕ ИЗБОРИ са съвсем нормална практика. Сега се прибрах от Великобритания и там може да се случи, и в Испания също се говори. Това не бива да ни плаши, то е част от демократичните процеси. Това заяви цар Симеон II пред журналисти в коментар за опасността от предсрочни избори у нас. България не е единствената страна, където има оставки, това се случва и в по-зрели и стари демокрации и не заслужава да се коментира много. Но, когато има нещо, което може да прозвучи като нестабилност, това се отразява винаги в чужбина. Трябва да има поглед и навън, за инвестициите. Капиталът търси спокойствие, предсказуемост и система, която да е изрядна, каза още царят.


ОБЩО 26 СА потвърдените огнища на птичи грип, съобщиха от БАБХ. Заради епизоотична обстановка продължава засиленият надзор на птицевъдните обекти. Те са в областите Добрич, Пловдив, Хасково, Стара Загора и Ямбол. Общият брой на птиците във всички засегнати птицевъдни стопанства е над 1 000 000.

БСП ОСТРО РАЗКРИТИКУВА предвиденото увеличение на депутатското възнаграждение с 90 лева. То се отнася и за членове от висши властови позиции и председатели на комисии. Увеличението се случва на фона на нови данъци, бедност и неравенства. "В този момент за пореден път да си увеличиш заплатата е неморално и несправедливо", отсече лидерът на партията Корнелия Нинова. На брифинг Нинова представи предложението възнагражденията на депутатите да бъдат намалени с 18% или 543 лева, с които те са били увеличени през последните две години.

"ДА, ЩЕ ИМА ВИЦЕПРЕМИЕР от нашата квота, редно е да има. Дебатът продължаваше когато аз напуснах заседание, останаха само тримата лидери" Това каза Искрен Веселинов от ВМРО. Той не скри, че Борис Ячев, Християн Митев и Марияна Николова са спряганите имена за мястото на Валери Симеонов. "Валери Симеонов ще се върне в парламента и ще работи. Не виждам нищо чудно в това, практика е. Той ще има принос за работата в парламента. Тонът се промени и фактът, че се говори лице в лице, е доста окуражаващ", допълни той. "На протестите гледаме като на реални проблеми, които се извеждат от хората. Смятаме, че гласът на хората трябва да бъде чут", каза още Веселинов. По-рано  Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов се събраха на коалиционен съвет в кабинета на Бойко Борисов в Министерски съвет. Всички депутати от НФСБ бяха привикани по време на разговора, а първият партиен лидер, който напусна окончателно сградата на МС бе Волен Сидеров.  До предаване на НДТ в печатницата нямаше информация за края на срещата.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди