изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2021-10-26 @ 11:36 EEST
На 23 ноември, петък, от 18.00 ч. в Огледална зала „Нели Божкова“ професор Иво Христов ще представи книгата си „Пред пепелището    
Култура Актуалната геополитика ще коментира в гр. Добрич народният представител и социален учен проф. Иво Христов на среща - разговор.


 В момент на световни политически трансформации и нарастваща нестабилност започна процес на преосмисляне на ролята на военните и икономическите междудържавни съюзи. Понятието суверенитет все повече навлиза в политическата реторика. Кой държи шахматните фигури и какви са следващите ходове на световната шахматна дъска ? Какви са перспективите и вариантите за развитие на конфликтите в горещите точки на Земята ? Кои са възможните сценарии и преките заплахи за България ? На тези и други въпроси ще отговори с проницателен анализ авторът на "Пред пред пепелището на нестаналото българско общество" проф. Иво Христов.

Ще се дискутират въпроси за международните процеси, за явните и скритите интереси на глобалните сили, за тенденциите на Балканите, Европа и света.

Иво Христов е професор по социология, юрист и доктор по социология на правото. Автор е на книги и десетки публикации, отличаващи се с остра социална чувствителност, професионализъм и ерудиция. Депутат в 44-то Народно събрание.

Преподава „Социология на правото“, „Теория на модернизациите“, „Историческа социология на модерните институции“  в Пловдиския и Софийски университети. От ноември 2016 г. заема академичната длъжност „Професор“ в катедра „Приложна и институционална социология“ във „Философско-исторически факултет“ на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. Специализирал е в Международния институт по право във Вашингтон, САЩ (2000), Московската школа за политически изследвания – Съвет на Европа: Москва–Стокхолм-Страсбург (2002), Университета „Карло Бо“ в Урбино, Италия (2005), Нойвалдег институт във Виена (2007). Експертен сътрудник на Комисията по правни въпроси към 38-то, 39-то, 40-то и 41-то Народно събрание.

Поредната книга на известния професор по социология, юрист и доктор по социология на правото се нарежда в класацията на книжарници „Хеликон“ на 7-мо място за нехудожествена (специализирана) литература. Факт е, че след повече от шест тиража и тяхното пълно изчерпване книгата на проф. Иво Христов продължава да вълнува четящите и това е второ преработено и допълнено издание.

Заповядайте. Вход свободен

 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2021 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди