изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 07:07 EEST
ОТ ВЧЕРА КРАСЕНЦИ СЕ РАДВАТ НА РЕНОВИРАН ПЕНСИОНЕРСКИ КЛУБ    
Новини Средствата за строително-монтажните работи по клуба са малко над 13 хил. лв. и са осигурени от общинския бюджет. Изцяло реновиран пенсионерски клуб отвори врати вчера в с. Красен. Той се намира в сградата на читалището и носи името на емблематичната Йовкова героиня Албена. Празничното събитие бе уважено от кмета на община Генерал Тошево Валентин Димитров и неговия екип. Гости на тържеството бяха и кметове на съседни румънски села.


В своето приветствие към домакините градоначалникът посочи, че открива пети пенсионерски клуб в общината и се радва, че инициативата за това идва от самите жители на населените места. Той подчерта, че идеята да се реновира читалищното помещение е дошла по време на среща от инициативата „Попитай кмета“ . „Преди малко повече от година бях тук и вие поискахте да ви осигурим по-добри условия за свободното време на вас, хората от третата възраст. Радвам се, че това вече е факт и освен да се събирате на сладки приказки и по хубави поводи, можете да си каните и гости.“,  с тези думи се обърна Валентин Димитров към красенци преди да пререже лентата на обновеното помещение.


Ремонтът на пенсионерския клуб включва подмяна на дограма, нова септична яма, измазване, боядисване, поставяне на окачен таван, подова настилка, кухненско оборудване, ново осветление. Предстои да бъде закупен единствено  хладилник.
След тържествената част празникът на жителите от любимото село на Йовков продължи с песни и хубаво настроение, съобщиха от Община Генерал Тошево.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди