изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:35 EEST
Лидерите на 27-те оставащи страни в ЕС одобриха единодушно споразумението за Брекзита    
Европейски съюз  Лидерите на 27-те страни от ЕС одобриха единодушно споразумението за излизане на Великобритания от съюза, обяви тази сутрин председателят на Европейския съвет Доналд Туск, цитиран от осведомителните агенции.


    "ЕС-27 одобри Споразумението за напускане и Политическата декларация за бъдещите отношения между ЕС и Обединеното кралство", каза Туск след по-малко от час от началото на срещата на върха на блока в Брюксел. 
    Президентът на Литва Далия Грибаускайте заяви след заседанието, че "сделката за Брекзита е одобрена, но процесът по напускане е далеч от своя край".
    Лидерите на 27-те оставащи в съюза държави приеха съвместна декларация, в която поемат ангажимента да предприемат необходимите мерки, за да може споразумението да влезе в сила на 30 март 2019 г., така че "да се осигури организирано напускане". В декларацията се обещава "възможно най-близко партньорство с Обединеното кралство" след раздялата и се изказва благодарност за усилията на главния преговарящ на ЕС Мишел Барние. Освен това 27-те държавни и правителствени ръководители призовават британския парламент да одобри сделката.  http://www.bta.bg
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди