изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:52 EEST
РАЗКРИХА УБИЕЦА НА РУМЕН РАЙЧЕВ. ИВАН ГО УБИЛ ПРИ ЛИЧЕН КОНФЛИКТ    
Новини
Убиецът на 59-годишния Румен Райчев от Добрич е установен, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна. По разпореждане на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура в Добрич, като обвиняем за умишлено убийство е привлечен 56-годишният Иван Ж., също от Добрич. Той е вече с постоянна мярка „задържане под стража”. Обвиняемият е направил самопризнания. 59-годишният Румен Райчев бе в неизвестност от 31 октомври тази година и бе обявен за общодържавно издирване по молба на един от братята му, Петър.



На 19 ноември тялото на издирвания бе открито до изоставен автомобил във вилната зона „Лозята“ по пътя от град Добрич за село Богдан. Извършената аутопсия откри тежки травми по тялото на жертвата, които са несъвместими с живота – счупени са били почти всички ребра, което е довело до дихателна недостатъчност.
Жертвата и обвиняемият са се познавали. 56-годишинят Иван Ж. е скачал върху тялото на Румен, за да го омаломощи, в резултат на което са счупени почти всичките му ребра. Убийството е извършено още в деня, в който Румен Райчев е изчезнал – на 31 октомври. Той бе намерен до автомобила си „Фолксваген“ на 19 ноември по обяд във вилна зона „Лозята“. Според работещи по случая, мъжът и колата били открити на поляна, която се намира доста встрани от пътя, а мястото е закътано.
Според разследващи, причината Иван да посегне на Румен била личен конфликт. Първоначално убиецът нанесъл удари по главата на Румен с дървен сап, но не те са причинили смъртта му, а били само, за да сломи съпротивата му. След това започнал да скача върху него и това довело да смъртта му. Престъплението е разкрито по горещи следи, казаха криминалисти. 
Назначени са експертизи по образуваното досъдебно производство за престъпление по член 115 от НК.
Междувременно от Окръжен съд – Добрич, информираха, че е наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 56-годишния И.Ж., разследван за извършеното убийство. Той е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо районно управление на МВР - Добрич за това, че на 31 октомври т.г. във вилна зона „Лозята“, по пътя Добрич - село Богдан, умишлено умъртвил мъж от Добрич.   
Окръжният съд е преценил, че към настоящия момент е налице обосновано подозрение за съпричастност на обвиняемия към извършеното тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. Съдът счете, че неналагането на най-тежката мярка за процесуална принуда би довело до реалната опасност мъжът да се укрие или да извърши друго престъпление.
Постановеният съдебен акт подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд - Варна в тридневен срок. НДТ


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди