изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:55 EEST
ПО СВЕТА    
НовиниЛИДЕРИТЕ НА 27-ТЕ СТРАНИ от ЕС одобриха единодушно споразумението за излизане на Великобритания от съюза, обяви вчера председателят на Европейския съвет Доналд Туск.



    "ЕС-27 одобри Споразумението за напускане и Политическата декларация за бъдещите отношения между ЕС и Обединеното кралство", каза Туск след по-малко от час от началото на срещата на върха на блока в Брюксел. 
    Президентът на Литва Далия Грибаускайте заяви след заседанието, че "сделката за Брекзита е одобрена, но процесът по напускане е далеч от своя край".
    Лидерите на 27-те оставащи в съюза държави приеха съвместна декларация, в която поемат ангажимента да предприемат необходимите мерки, за да може споразумението да влезе в сила на 30 март 2019 г., така че "да се осигури организирано напускане". В декларацията се обещава "възможно най-близко партньорство с Обединеното кралство" след раздялата и се изказва благодарност за усилията на главния преговарящ на ЕС Мишел Барние. Освен това 27-те държавни и правителствени ръководители призовават британския парламент да одобри сделката.

МАСОВИ ПРОТЕСТИ в Париж срещу повишението на данъците на горивата и управлението на президента Еманюел Макрон прераснаха в безредици в събота. Над 100 000 души са се включили в протестите във Франция. Според оповестени по-рано данни недоволните по улиците на столицата Париж са били около 8000 души, 5000 от които на булевард "Шанз-Елизе". Арестувани са 130 души при протестите, от които 42-ма в Париж. Пострадали са над 20 души, петима от които полицаи. Според властите до безредиците се стигнало заради провокации от страна на крайнодесни активисти към силите на реда. Полицията бе принудена да използва сълзотворен газ и водни оръдия. Масовите протести срещу покачващите се цени на бензина и увеличаването на данъците започнаха миналия уикенд. Участниците в демонстрациите наричат себе си „жълти жилетки" - в съответствие с цвета на светоотразяващата екипировка, която шофьорите трябва да носят в опасни ситуации. Протестът беше планиран само за миналата събота, но вече е израз на гнева към президента Еманюел Макрон, който е наричан от демонстрантите „президентът на богатите”.

СТРЕЛБА БЕ ОТКРИТА от кола в района на австрийското посолство в Анкара. Стреляно е от бял автомобил, около полунощ. Няма информация за ранени хора и за нанесени материални щети. През август в Анкара бе открита стрелба от кола по сградата на американското посолство.

 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди