изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:03 EET
За 60 дни в Украйна въвеждат военно положение    
По света

За 60 дни в Украйна въвеждат военно положение, предаде АП. Президентът Петро Порошенко ще предложи на парламента да въведе военно положение. Съветът за национална сигурност на Украйна е предложил да се въведе военно положение за 60 дни, предаде ТАСС, като цитира секретаря на Съвета Александър Турчинов.



Русия атакува и задържа три украински военни кораба в Черно море, предаде Ройтерс.

Парламентът може днес да реши дали да въведе военно положение, което ще ограничи гражданските свободи и ще даде на държавните институции по-големи правомощия, посочва Ройтерс.

Съветът за сигурност на ООН се заема с кризата в Черно море

Съветът за сигурност на ООН се заема с ескалацията на напрежението между Русия и Украйна в района на Кримския мост, съобщава АП.
До него се стигна след като три украински гранични катери отказаха да се подчинят на разпорежданията на руските граничари. При последвалата спецакция от Кремъл те бяха превзети и задържани.
Киев обвинява Москва, че е използвала сила в международни води. Русия отрича и обвинява съседа си, че е нарушил нейните граници.
Извънредно заседание на Съвета за сигурност е поискано и от Русия, и от Украйна. От своя страна ЕС и НАТО призоваха двете спорещи страни към сдържаност и намаляване на напрежението в Керченския пролив.

Напрежение в Черно море

Русия и Украйна провокираха напрежение в Черно море, съобщи Ройтерс. Началото беше поставено от украинския президент Петро Порошенко. Той разпореди три бронирани катера да усилят охраната в Азовксо море.

Русия реагира реципрочно. Катерите на Украйна "Бердянск" и "Никопол", заедно с морски буксир са нарушили границите на Русия в неделя сутринта, обяви Кремъл.

Руските медии съобщават, че трите украински кораба са задържани. Трима украински моряци са ранени. Руските кораби са били принудени да приложат сила, за да овладеят ситуацията. Тараниран е бил един украински военен катер.

Киев дори обвини Кремъл, че е открил огън по нейните катери.

https://news.bg

За гражданските съдове проливът е открит. По керченския мост движението е нормално.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди