изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 08:43 EEST
ЕЛИНА СВИТОЛИНА: ДОКАЗАХ, ЧЕ МОГА ДА ПЕЧЕЛЯ НА НАЙ-ВИСОКОТО НИВО    
Спорт

През октомври Елина Свитолина стигна до най-голямата титла в кариерата си. 24-годишната украинка спечели Шампионата на WTA в Сингапур след пет поредни победи на турнира на най-добрите осем. Блестящият край на сезона дойде след труден период за нея, в който тя направи някои разочароващи резултати. Свитолина се раздели с треньора си Тиери Асион, а след това и с Ник Савиано, с който работи за кратко. Освен това имаше въпросителни относно физическото й състояние, тъй като отслабна доста, като дори тя се усъмни дали това е правилният подход.




Именно поради тези причини труимфът в Сингапур е с по-голяма стойност за Елина. "Тази титла означава толкова много за мен. Доказах на себе си, че мога да играя и да печеля на най-високото ниво, сподели Свитолина пред Sportal.bg. - Вярвам, че човек винаги е възнаграждаван за свършената работа, за усилията, които полага. Знам, че притежавам всички необходими елементи от играта и че ще имам още много успешни сезони и титли. Всичко, което трябва да правя, е да показвам най-добрия си тенис и, разбира се, да имам малко късмет."

Украинката винаги си е поставяла високи цели и те не са се променили след успеха на Шампионата на WTA. "Имам само най-високи цели - да съм номер 1 в света и да печеля турнири от Големия шлем. Триумфът в Сингапур не е променил тези цели, но ми помогна да имам повече увереност и да знам, че правя правилните неща", коментира тенисистката, която завърши сезона като номер 4 в световната ранглиста.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди