изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 05:38 EEST
ПО СВЕТА - НАКРАТКО    
По светаЕВРОДЕПУТАТЪТ Николай Бареков и лидерът на ПП „Атака“ Волен Сидеров са на делово посещение в Брюксел. В рамките на визитата двамата осъществиха редица срещи с европейски депутати и лидери на европейски партии. Сред тях бяха съпредседателят на Групата на Европейските консерватори и реформисти /ЕКР/ професор Решард Легутко  и генералният секретар Франк Барет.

По време на съвещанията с представителите на ЕП Николай Бареков и Волен Сидеров са представили идята си за създаване на голям Консервативен алианс в България за предстоящите европейски избори и излъчване на евродепутати, които да се присъединят към Групата на ЕКР като българска делегация.

ВЪВЕЖДАНЕТО на военно положение в гранични региони на Украйна крие риск от ескалация на конфликта в някои области от страната, особено в югоизточните. Това мнение изрази говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Ситуацията в Керченския проток не изисква преки преговори между президентите на Русия и на Украйна - Владимир Путин и Петро Порошенко, смята прессекретарят на руския държавен глава. Той коментира предложението на държавния секретар на САЩ Майк Помпейо двамата лидери да преговарят директно за уреждане на въпроса: "В най-близките дни позицията на президента (Путин) ще бъде огласена. Би било неправилно да се подценява значението и опасността от подобни провокации".

РУСКАТА ИКОНОМИКА е в застой, подобно на този след Втората световна война. Това становище изрази ръководителят на Сметната палата Алексей Кудрин. "Като цяло, ние живеем през последните 10 години с темпове на растеж приблизително от 1%. Само след Втората световна война имаме толкова дълъг пеиод в историята на Русия с такъв темп на растеж.“ Кудрин припомни, че руската икономика трябва да расте с темп на растеж не по-нисък от средния за света. Тази година руската икономика ще нарасне с 1,6%, каза Кудрин, което е по-ниско от официалната прогноза. В същото време за текущата година цената на петрола се е удвоила.

ПОБЕДА НА КИТАЙ, поражение на САЩ. Какво всъщност означават резултатите от изборите в Тайван? Консервативната партия спечели средносрочните избори в Тайван. Демократичната прогресивна партия (ДПП), която понастоящем е на власт, загуби контрол над повечето ключови общини и през 2020 г. може да загуби властта в Тайпе. Тайванците не подкрепиха DPP, както и гей браковете и преименуването на олимпийския отбор. Борбата за мандати беше в 22 града, окръзи и специални общини. Преди това ДПП контролираше 13 от тях, но в резултат на изборите тя успя да вземе само 6. Консерваторите взеха 15 места, а независимият кандидат Ке Уенце бе преизбран за кмет на Тайпе. През 2020 г. КМТ може да дойде на власт в Тайван. Тази партия е по-приятелска за Пекин.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди