изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:09 EEST
Къде са затворени пътищата заради времето    
Новини Затворен за движение на камиони над 12 тона е проходът Троян-Кърнаре. Пътищата се почистват и обработват от поддържащите фирми, но все пак от АПИ предупреждават шофьорите да излизат с подготвени за зимни условия автомобили.


Сутринта Враца осъмна със значително количество снеговалежи. Температурата там е около 0 градуса, а снежната покривка достига до 8 см. 

По пътя Враца - Оряхово - Козлодуй има спрели тирове в Мраморно. Снегът е повече в планинските части, отколкото в равнината. Шофрьорите в планински район на Северозападна България се съветват да карат с повишено внимание към пътната настилка. В равнината няма толкова много сняг, но видимостта в ограничена.

Инцидент затвори пътя Видин-Монтана тази сутрин. ТИР се обърна в района на село Смоляновци.

ТИР-ът се е обърнал към 4 часа в сряда сутринта на международния път между Видин и Монтана. Той е с благоевградска регистрация. Шофьорът е македонец. Той е пътувал от Дания. Колона от автомобили е образувана на мястото, заради авариралия ТИР, съобщи Нова телевизия.

Към 9 часа екипите на "Гражданска защита" успяха да изтеглят тежкотоварния автомобил на едното платно.  Трафикът е пренасочен в двете посоки по обходен маршрут: път III-114 и III-112 Монтана – Ружинци – Тополовец – Видин и обратно.

Над 30 снегорина почистват територията на областта. Снежната покривна е над 15 см. 

Друг ТИР, който се опитал да изпревари колоната от авотмобили, е запречил лентата на Е-79 за Монтана.

На слизане на автомагистрала "Хемус" от Ботевград водачите на автомобили трябва да бъдат внимателни, защото там са спрени всички ТИР-ове, за да бъде почистено пътното платно. 

Ограничено е движението по път I-7 ГКПП "Лесово" – Елхово поради пътнотранспортно произшествие, съобщават от АПИ.

Шофьорите да леки автомобили да се движат с повишено внимание, спазвайки указанията на "Пътна полиция" по обходния маршрут: Княжево – Тополовград – Голам Манастир – Малък Манастир – Изгрев – Елхово.

Тежкотоварните автомобили е необходимо да изчакат на място.

Жълт и оранжев код е в сила за сняг, поледици, вятър и дъжд в цялата страна, сочи справка на сайта на НИМХ.

Оранжев код за вятър, сняг и поледици обявен в областите – Търговище, Разград, Шумен, Добрич, Варна и Бургас. Започналият да вали през нощта дъжд ще премине в сняг. Ще се усили североизточният вятър, до 20-25 м/с и ще има виелици и навявания.

Жълт код за валежи от сняг е в сила за областите Перник, София град, София област, Видин, Монтана, Враца и Плевен. Очаква се снежната покривка да достигне средно между 10 и 20 см.
Същото предупреждение, но за дъжд и сняг е обявена в областите Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Пловдив. В тези райони през нощта ще завали дъжд, през деня ще премине в сняг. До полунощ ще се образува неравномерна снежна покривка. Ще се усили вятърът от север-североизток, до 20-25 м/с.

Жълта предупредителна степен за дъжд и вятър и сняг и вятър е в сила за 10 области на страната. 

За дъжд и вятър - Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Стара Загора. През нощта ще завали дъжд, през деня ще премине в сняг. До полунощ ще се образува снежна покривка. Ще се усили вятърът от север-североизток, до 15-25 м/с.

За сняг и вятър – Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе и Силистра. В тези райони ще вали сняг и ще се натрупва снежна покривка, до полунощ средно между 15 и 30 см. Ще се усили североизточният вятър, до 20-25 м/с и ще има виелици и навявания.  https://www.vesti.bg/

 ВИЖДАМ ТЕ КАТ - БЪЛГАРИЯ

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди