изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 23:55 EEST
СЪВЕТНИЦИТЕ В ДОБРИЧ ОТХВЪРЛИХА ИДЕЯТА ЗА МЕСТЕН ОМБУДСМАН    
Новини Общинският съвет в Добрич  не подкрепи предложението за създаване на временна комисия, която да започне работа по изменение на Правилника за организацията и дейността на обществения посредник на територията на общината. Предложението бе внесено от Михаел Игнатов – председател на  временната комисия, създадена след извънредното заседание на местния парламент на 4 октомври, посветено на проблемите на водоснабдяването в града, съобщи Радио Варна.


На свое заседание комисията е обсъдила постъпилите жалби и сигнали на гражданите по проблемите на водоснабдяването и ги е изпратила до ръководството на фирма „В и К“ . Но от водното дружество не изпратили отговори. Тогава временната комисия решила да предложи на Общинския съвет да предприеме процедура за избор на местен омбудсман, който да посредничи между гражданите и институциите.
Но предложението на общинския съветник Михаел Игнатов за създаване на комисия, която да внесе промени в Правилника за общинския омбудсман, бе отхвърлено с  резултат от гласуването 11 гласа „за“, 18 „против“ и 6 „въздържал се“.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди