изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:30 EEST
КАРЛСЕН И КАРУАНА ЩЕ ИГРАЯТ ТАЙБРЕК СЛЕД 12-О РЕМИ    
Спорт

Норвежецът Магнус Карлсен и американецът Фабиано Каруана направиха 12-о поредно реми в двубоя за световната титла по шахмат, провеждащ се в Лондон. Каруана получи възможност да спечели първата си световна титла с белите фигури, но Карлсен удържа до 31-я ход с черните и двамата разделиха по половин точка. След 12 партии резултатът продължава да бъде равен - 6:6, и двубоят ще продължи в тайбрек. Следващата партия между Карлсен и Каруана е насрочена за днес.




Междувременно бившият президент на международната шахматна федерация (ФИДЕ) Кирсан Илюмжинов се изказа критично към мача за световната титла между Магнус Карлсен и Фабиано Каруана. “Докато бях президент на ФИДЕ, водех борба с гросмайсторските ремита, в които партиите свършваха мирно след 5-6 хода. Шахматистите на такова ниво не играят само за себе си, а и за зрителите. Когато откривах мачовете за световната титла, винаги казвах на играчите, че това е като театър с двама актьори. В Лондон, разбира се, виждаме боеви ремита, но ми се искаше да видя партии с повече интрига. Жалко, защото можех да заспя на някои от тях”, коментира Илюмжинов, който дава предимство на Каруана да спечели титлата.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди