изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:06 EEST
РЕАЛ (МАДРИД) УДАРИ РОМА СЛЕД СИЛНО ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ    
Спорт

Европейският клубен шампион Реал (Мадрид) надигра с 2:0 Рома в Рим в мач от 5-ия кръг в груповата фаза на Шампионската лига. Две минути след паузата Гарет Бейл даде аванс на испанците в резултата, а в 59-ата минута Лукас Васкес бе точен за 0:2. Така Реал е на първо място в Група “G” с 12 точки, а "вълците" от Вечния град са втори с 9. И двата тима са с гарантирано място на осминафиналите, след като в другата среща в групата Виктория (Пилзен) изненада с 2:1 като гост ЦСКА (Москва). Чехите и руснаците са с по 4 точки и нямат шансове да продължат напред в турнира.




В 20-ата минута гостите организираха опасна атака, при която Гарет Бейл центрира отляво, топката попадна в Лукас Васкес, който подаде на Лука Модрич и хърватският халф стреля от дъгата на наказателното поле. Кълбото се отклони коварно от крака на Карим Бензема, но Робин Олсен все пак изби с крак. В средата на първото полувреме Стефан Ел Шаарауи отстъпи мястото си на Джъстин Клуйверт, тъй като не можа да продължи срещата заради травма. В 26-ата минута току-що появилият се на терена Клуйверт получи топката в наказателното поле и стреля, но много неточно. Между 32-ата и 34-ата минута пред вратата на Тибо Куртоа бе горещо. Няколко играчи на Рома в различни ситуации не успяха да нанесат голов изстрел, като накрая Александър Коларов стреля в аут. Буквално в последните секунди на първата част пред Дженгиз Юндер се откри идеален шанс за гол, но турското крило направи невероятен пропуск. Николо Дзаниоло се пребори за топката на левия фланг и даде перфектен пас на Юндер, който почти от голлинията не уцели вратата на Куртоа, стреляйки над напречната греда.

Второто полувреме започна вихрено. Първо Гарет Бейл в 47-ата минута наказа груба грешка на Федерико Фасио, който се опита да върне с глава топката към Олсен, но я подари на уелсеца. Бейл изигра перфектно ситуацията и изведе “лос бланкос” напред. Веднага след това имаше опасност за вратата на Куртоа, а секунди по-късно Бейл можеше да направи резултата 0:2. Той се отскубна напред и се озова очи в очи с Олсен, но не успя да го преодолее. В 57-ата минута Клуйверт отправи нелош удар по земя към вратата на Куртоа, но белгийският страж не бе затруднен. Две минути по-късно Лукас Васкес направи резултата 0:2. Бейл центрира отляво към Карим Бензема, който с глава отлично свали топката за Васкес и той технично от съвсем близко разстояние я отклони във вратата. Тези минути бяха тежки за “вълците”, които можеха да получат и още голове във вратата си.

В крайна сметка воденият от Сантяго Солари тим на Реал взе своето на "Олимпико" и се поздрави с победа, която бе важна за самочувствието на тима предвид колебливите изяви в първенството. В края на седмицата и двата тима имат важни домакинства - Рома приема Интер в неделя, а в събота "белите" посрещат Валенсия.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди