изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:50 EEST
КРИСТИАНО ПОДАВА, МАНДЖУКИЧ БЕЛЕЖИ, ЮВЕ БИЕ    
СпортИталианският шампион Ювентус надви с 1:0 Валенсия и почти си гарантира първото място в група "Н" от Шампионската лига. "Бианконерите" държат сигурно върха и почти сигурно ще чакат жребия за осминафиналите от мястото на фаворитите. Единствения гол на "Алианц Стейдиъм" реализира хърватският стрелец Марио Манджукич.

Той се разписа в 59-ата минута, когато получи пас на тепсия от мегазвездата Кристиано Роналдо. Победата дойде закономерно за Старата госпожа, макар че мачът в Торино нямаше почти никакви достойнства.
Същевременно "прилепите" от Испания напускат със сигурност състезанието, тъй като вече няма как да достигнат лидерите Юве и Манчестър Юнайтед.
Кристиано Роналдо потърси гола още в първите секунди, когато с воле прати топката покрай вратата на Нето. Малко след това бразилският страж на гостите трябваше да лови нов силен шут на португалеца. В 22-ата минута Алекс Сандро получи красив пас от Пауло Дибала, последва подаване към Криш, който обаче бе блокиран и от трудна позиция стреля покрай целта. Последваха слаби минути на игрището, а при една бърза акция на домакините Роналдо намери Дибала, но аржентинецът "забрави" топката до себе си и пропусна възможността да нанесе решаващ удар. В 45-ата минута отличен шанс се откри пред бранителя на Валенсия Муктар Диакаби, който би след ъглов удар, но Войчех Шчесни показа класа и спаси с една ръка. Това бе отлична намеса на полския вратар, който си заслужи аплодисментите на публиката.
В 59-ата минута дойде развръзката. Роналдо се справи с Габриел Паулища отляво, а успоредният на голлинията пас намери крака на Манджукич. Това бе достатъчно за опитния хърватин, който на момента фиксира своя първи гол през сезона в Шампионската лига. В 63-ата минута Диакаби отново влезе в кадър, след като вкара топката във вратата с ръка. Това обаче бе забелязано от арбитъра Уилям Колъм, който моментално извади жълт картон на френския защитник. В 67-ата минута на терена влезе Миши Батшуай, но и белгийският национал не промени картината.
Така "зебрите" постигнаха нов заслужен успех в Шампионската лига, а Валенсия вече гледа към другите варианти за успех и печелене на пари през сезона.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди