изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 02:37 EEST
ФЕЛАИНИ СПАСИ ЮНАЙТЕД ОТ ПОРЕДЕН ПРОВАЛ    
Спорт Гол на Маруан Фелаини в 91-ата минута донесе победата на Манчестър Юнайтед в домакинството срещу Йънг Бойс. Отборът на Жозе Моуриньо спечели с 1:0 и се класира за осминафиналите на Шампионската лига. "Червените дяволи" бяха на път да разочароват за пореден път феновете си, като бяха близо до това да завършат трети пореден домакински мач в Шампионската лига без отбелязан гол. На "Олд Трафорд" пък личаха доста празни места. Йънг Бойс напуска Манчестър силно разочарован.

Швейцарците играха отлично през второто полувреме и стигнаха до няколко прекрасни възможности да открият резултата. При една от ситуациите Давид Де Хеа направи фантастично спасяване. Разочарованието на гостите бе още по-голямо, тъй като при победния гол на Ман Юнайтед Фелаини си поведе топката с ръка, преди да нанесе удар.

Жозе Моуриньо искаше от играчите си да започнат агресивно, а не както в някои от предишните мачове. Доброто начало можеше да се получи, като Маркъс Рашфорд можеше да открие резултата в първите минути. Изчистване на Люк Шоу се превърна във великолепно извеждащо подаване към английския национал. Той трябваше само да преодолее вратаря на гостите и опита с красив, прехвърлящ удар, но топката мина над вратата.

Малко по-късно след хубав удар на Фред топката отново мина близо до горната греда, но над нея. Юнайтед продължи да доминира и стигна до нов удар на Рашфорд, но право във вратаря на швейцарците. "Червените дяволи" създадоха още някои ситуации пред вратата на съперника, но постепенно това започна да се случва по-рядко. Гостите трупаха увереност с минаването на минутите и в края на полувреме получиха отлична възможност дори да поведат. Прекрасна комбинация изведе Джибрил Соу в малкото наказателно поле, но нападателят не успя да отправи точен удар.

След почивката Йънг Бойс малко по-често играеше с топката и се опитваше да застрашава вратата на Де Хеа. Отборът на Моуриньо обаче вдигна темпото в търсене на гола. Отново Рашфорд не се възползва от добра ситуация. Английският нападател бе много активен и участваше в повечето атаки, но той, както и съотборниците му, не бяха ефективни в завършващата фаза при последното подаване или удара. Фелаини също се отчете с пропуск. Той се озова на отлична позиция в наказателното поле, но ударът му бе крайно неточен. В опит да промени нещо, Моуриньо пусна в игра Погба и Лукаку на мястото на Фред и Лингард в 64-ата минута. Домакините се изнесоха в по-предни позиции в опит да натиснат съперника. Това отвори някои пространства в тяхното поле и Йънг Бойс стигна до три добри възможности да поведе. При първата Давид Де Хеа направи фантастично спасяване. След удар на Аебишер топката се отклони и се насочи към мрежата, но испанецът успя да я достигне, преди да премине голлинията. Ман Юнайтед отговори с неточен удар с глава на Лукаку от добра позиция. В последните минути "червените дяволи" все пак натиснаха. След центриране на Погба Крис Смолинг стреля с глава, но неточно. Когато изглеждаше, че Юнайтед отново няма да отбележи гол и част от феновете вече бяха напуснали стадиона, Фелаини се превърна в герой за домакините. Той получи топката в наказателното поле от Лукаку, завъртя се и отправи прецизен удар в десния ъгъл на вратата.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди