изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-17 @ 05:59 EEST
ДЪЩЕРЯ СПАСИ БАЩА СИ ОТ ТЕЛЕФОННА ИЗМАМА    
Ред и сигурностВъзрастно семейство от Тервел стана поредната жертва на телефонни измамници. Само бързата намеса на дъщеря им спаси бащата от раздяла с парични средства. За нещастие, майката вече беше подарила няколко хиляди на измамниците.


Около 10 часа на 28 ноември възрастните хора получили обаждане на стационарния си телефон. Мним служител на полицията ги помолил за съдействие, за да заловят телефонни измамници. За целта жената била накарана да отиде до Силистра и да остави в градския парк колкото пари има вкъщи. Съпругът й пък трябвало да отиде до банката си в Добрич, за да изтегли още пари. Семейството предоставило на фалшивия полицай и номерата на мобилните си телефони. Измамниците започнали непрекъснато да комуникират с възрастните хора.
През това време дъщеря им, на 50 години, живееща в Тервел, се опитвала да се свърже с родителите си, но телефоните и на двамата били в режим на разговор. Около 13.30 ч. жената подала сигнал в РУ Тервел.
От проведените ОИМ и ПСД, бащата на тъжителката е намерен в клон на банка в град Добрич, при опит да изтегли пари от сметката си. Майката е открита в град Силистра, където вече била оставила в градския парк плик с 8 000 лева. По случая е образувано досъдебно производство. НДТ
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди