изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:37 EET
УЧЕНИЦИ ОТ ПГ ПО ЗЕМЕДЕЛИЕ "ТОДОР РАЧИНСКИ" НА СТАЖ В ХЪРВАТИЯ    
ОбразованиеВ периода 5-16 ноември ученици от ПГ по земеделие „Тодор Рачински“, гр. Генерал Тошево, участваха в стаж, осигурен от училището по земеделие и лесовъдство "Винковци" (Хърватия). Практиката се осъществи в рамките на проект „От практика в училище към Европейско работно място", Ключова дейност 1 "Образователна мобилност на граждани", съфинансиран от програма Еразъм + на Европейския съюз.

Това бе първата от планираните две мобиности в рамките на проекта и в нея се включиха 12 ученици от специалностите „Земеделско стопанство“, „Техник-растениевъд“, „Лаборант“, 2-ма учители със специалности „Агроном“ и „Животновъд“ и едно придружаващо лице.
Благодарение на практиката в училището по земеделие и лесовъдство "Винковци" учениците подобриха професионални и предприемачески умения и компетенции, свързани със селското стопанство; придобиха нови знания за технологии и техники в областта; получиха възможност да приложат придобитите знания в реален контекст на работа; подобриха социалните умения като адаптиране, комуникация и сътрудничество и умения, свързани с работата, като екипна работа, точност и многозадачност; подобриха езиковата си компетентност по английски език; разшириха хоризонтите си чрез придобиване на знания за друга страна и култура и се научиха как да се адаптират в нова среда.


Двамата учители се включиха в обучение чрез наблюдение на учебни дейности и практики, водени от колеги от Училище по земеделие и лесовъдство "Винковци". Наблюдението, в което участваха допринесе за: повишаване квалификацията им; повече гъвкавост и творчество при разработване на уроците; използване на различни начини на съчетаване на професионалната подготовка с методически подходи за предаване на знания; осъвременяване на съдържанието на професионалната подготовка.
Практиката изпълни своите предварително заложени цели, сред които придобиване на опит в реална работна среда, създаване на нови приятелства и изграждане на младите участници като пълноценни граждани на Европа и света.

Кристияна ИВАНОВА
директор на ПГ по земеделие
гр. Генерал Тошево



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди