изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:31 EEST
ПО СВЕТА - НАКРАТКО    
НовиниВ СЪБОТНИЯ ДЕН за трети път имаше жестоки сблъсъци на „жълтите жилетки“ с полицията в центъра на Париж. Най-малко 19 метростанции бяха затворени на фона на ескалацията на протестите. С падането на нощта демонстрантите, които протестират срещу поскъпването на живота, подпалиха сграда до Триумфалната арка. Запалени бяха автомобили, разбити бяха витрини, автомат бе откраднат от полицейски автомобил. Протестът бе пряко предаван в телевизионен ефир. Обстановката наподобяваше гражданска война. Арестувани са били 205 души. Пострадали са 92 човека, сред които 16 полицаи. В протестите са участвали над 75 000 души, затворени бяха гранични пунктове, тунели, магистрали.



„ЖЪЛТИ ЖИЛЕТКИ“ протестираха и в Белгия срещу поскъпването на горивата и падането на покупателната способност на мнозинството от населението.

РУСКИЯТ ПРЕЗИДЕНТ Владимир Путин обвини Украйна, че не желае мирно решаване на конфликта си с Русия. По думите на Путин управляващата партия в Украйна е "партия на войната и докато е на власт, всички трагедии от подобен род и войната ще продължават".

ХИЛЯДИ ДЕМОНСТРАНТИ излязоха по улиците на Берлин и Кьолн ден преди откриването на климатичната конференция в съседна Полша, за да поискат Германия по-бързо да се откаже от топлоцентралите. Според организаторите в демонстрацията в Берлин са участвали 16 000 души, а в Кьолн - 20 000.

САЩ И КИТАЙ постигнаха 90-дневно прекратяване на огъня в търговския си конфликт. Договореността беше постигната на срещата на върха на Г-20 между президентите Доналд Тръмп и Си Цзинпин. Тръмп се съгласи да не повишава от 1 януари митата върху китайски стоки за 200 милиарда долара от 10 на 25 процента. Китай се съгласи да закупи значително количество земеделски и промишлени продукти, енергоносители и други стоки от САЩ, за да се съкрати огромния търговски дисбаланс между двете страни.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди