изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 14:42 EEST
Адемов потвърди, че за ДПС предсрочните избори са неизбежни    
Политика "За нас предсрочните избори са неизбежни, заявили сме го многократно." Това заяви пред БНР председателят на социалната комисия в НС Хасан Адемов. Той подчерта, че заради скандалите "Обединените патриоти" са причината за това по-скоро да има предсрочни избори. Адемов поясни, че все пак отговорността за управлението е на ГЕРБ.


Хасан Адемов не пожела да коментира претенцията на БСП да бъде единствена опозиция, но изтъкна факта, че още от самото началото на структурирането на кабинета от ДПС са били против участието на патриотите в управленската коалиция.

"Те нямат място в управлението", заяви той.

Адемов отбеляза също, че едва сега БСП са се присъединили към техните идеи, както за оставката на Валери Симеонов, така и участието на патриотите в управлението.

Относно предложението на ДПС да подкрепи кабинет на малцинството той коментира, че това е друга теза. В социалната комисия работели по тази хипотеза като се търсело консенсус.

"По никакъв начин идеята за търсене на консенсус в социалната комисия не може да бъде прехвърлена към отношенията между политическите партии в Народното събрание", поясни Адемов.

По отношение на сигнали от майките на деца с увреждания, че одобрените промени в законите, не са това, което са се разбрали с депутатите, Адемов подчерта, че напрежение е предизвикал Закона за личната помощ и разпределението на 71,5 млн. лв.

Той поясни, че никога те е имало идея за ограничаване на личната помощ. Идеята е било тези средства да бъдат експонирани, показани в бюджета и това е създало напрежение.

Адемов уточни, че от 1 април стартира оценката на потребностите, на индивидуалните потребности на хората с увреждания. В зависимост от оценката, която ще бъде направена се издават т. нар. направления, които са зависими за всички институции.

Той допълни, че в тези направления ще бъде отбелязана потребността от часовете за лична помощ. 

Относно ограниченията, които ще има личната помощ Хасан Адемов уточни, че хората с най-тежки увреждания могат да получат максималната лична помощ за 168 часа на месец, а тези, които са с по-малка потребност ще получат по-малко часове.

Той подчерта, че ограничението ще е в часовете, а не по отношение на финансирането.

По думите му всички направления за указване на лична помощ ще бъдат удовлетворени.

https://news.bg/

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди