изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:39 EET
ЛЕВСКИ СЕ ВЪРНА НА ПОБЕДНИЯ ПЪТ    
Спорт

Тимът на Левски надигна глава след двете поредни поражения в Първа лига. "Сините" победиха с 3:0 Дунав в мач от 17-ия кръг на първенството, като прекъснаха негативната си серия в шампионата, която ги отдалечи от върха.




Още в първите минути Давид Яблонски пропусна да се разпише с глава, но до 20-ата минута домакините бяха доста по-пасивни от обикновено на своя стадион. В 21-ата минута Жерсон Кабрал даде аванс на "сините" с удар от 20 метра, след който вратарят Димитров не се намеси добре. Попадението бе седмо за крилото през този сезон и пето в родния елит. 23-ата минута Костов пропусна да удвои, като прати топката в аут. Втори гол все пак падна в 28-ата минута, а точен отново беше Кабрал. Този път той се разписа от дузпа, която беше отсъдена за нарушение на Попадийн срещу Обертан. Фланговият футболист вече има четири пъти повече попадения за клуба през тази кампания от дебютния му сезон, когато вкара общо два гола в 26 мача. През този сезон той вече има 8 гола от 19 мача във всички турнири. Интересното е, че Дунав се превърна в любимата му жертва, тъй като четири от всичките му 10 гола за Левски е отбелязал във вратата на "драконите". Божидар Митрев изби в корнер опасно центриране на Васев, което отиваше под гредата. Левски вече играеше с настроение, а след хубава атака в 38-ата минута падна и третото попадение. Негов автор беше Костов, който засече отблизо отлично подаване на Обертан. Така таранът има вече 14 гола през този сезон.

След почивката футболистите на Дунав започнаха да гледат по-смело към вратата на Митрев. Кабрал можеше да вкара хеттрик в 59-ата минута, но стреля слабо в ръцете на Димитров, докато Мариани и Паулиньо очакваха подаване. Пред Иса се откриха две възможности, но първо топката излезе в аут, а след това Митрев се хвърли в краката му и изби. Коконов стреля в аут при нов добър шанс за "драконите". Най-големият пропуск обаче направи Мариани в 77-ата минута, когато Костов го изведе отлично сам срещу вратаря. Халфът тръгна да прехвърля технично Димитров, но топката мина покрай дясната греда. Младият Станислав Иванов и Ривалдиньо пък влязоха на местата на Обертан и Костов. Именно след тяхното влизане "сините" можеха да вкарат на няколко пъти четвърти гол. Капитанът Иван Горанов обаче егоистично стреля два пъти, въпреки свободните си съотборници в наказателното поле, като Димитров и двата пъти спаси. Ривалдиньо с глава също стреля слабо в ръцете на вратаря. Въпреки това Левски записа пети пореден успех в елита срещу Дунав и общо 25-и от 29 мача срещу "драконите" в София за първенство.

След няколко дни Левски гостува на стадион "Васил Левски" на Септември, докато Дунав приема Славия в мачовете от междинния 18-и кръг.

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди