изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 08:01 EEST
СЕДМИЦА, ПОСВЕТЕНА НА ПАТРОНА НА УЧИЛИЩЕ „Н ВАПЦАРОВ“ – СЕЛО КАРАПЕЛИТ    
Образование По традиция, всяка година СУ ”Никола Вапцаров” - с. Карапелит, община Добричка, през декември отдава почит на своя патрон - поета на вярата Никола Вапцаров.


     Тази година честването на 109-годишнината от рождението му ще бъде отбелязана с богати инициативи, които ще изпълнят цялата седмица от 3-ти до 7 декември: конкурс за портрет на Вапцаров и илюстрации по негови творби; ”Най-добър четец на стихове от Вапцаров” в часовете по литература с учениците от прогимназиален етап; гледане на игрален филм в часовете за занимания по интереси в ЦДО и слушане на творби от поета по училищната радиоуредба.

     В деня на патронния празник - 7 декември, гостите на тържеството ще наблюдават поетичен рецитал с участието на ученици от четвърти, осми и девети клас;  рецитал в изпълнение на ученици от шести клас: ”Десет цитата от Никола Вапцаров, актуални и днес”;  два документални филма за Вапцаров; песни, танци, драматизация и сценка, изпълнени от ученици от първи, втори и четвърти клас;  рецитиране на стихотворението „Пролет”  от ученици от пети Vб клас;  певческа група с ръководител Янка Иванова и танцов състав с ръководител Александър Александров.
     Празникът ще завърши с награждаване на най-добре представилите се ученици през седмицата, посветена на патрона на училището.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди