изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:43 EEST
КВАЛИФИКАЦИЯ ЗА УЧИТЕЛИ ОТ ФСГ „ВАСИЛ ЛЕВСКИ“ В ХЪРВАТИЯ    
ОбразованиеДвама представители на Финансово-стопанска гимназия „Васил Левски“ – град Добрич, приключиха своето обучение по програмата Еразъм+. Мобилността е финансирана по проект „Три стъпки към по-качествено професионално образование“, договор номер: 2018-1-BG01-KA101-047253 на Програма „ЕРАЗЪМ+”, Ключова дейност 1 „Образователна мобилност за граждани“, сектор „Училищно образование“. Седемдневното обучение, което  се проведе в края на месец ноември в град Сплит, Хърватска, бе на тема „Творчество в класната стая и различни начини за представяне му“.


Минка Господинова – заместник директор и Мариана Петрова – учител по професионална подготовка, се включиха в курса на обучение, който е организиран от фирмата TTC Maksima и се проведе изцяло на английски език.  Ето какво споделиха те след завръщането си:
„В курса участваха освен нас и учители от други европейски държави. Интензивната програма включваше ежедневно обучение в различни модули. Участниците бяхме разпределени в интернационални групи за индивидуална работа, с цел обмяна на опит и повишаване на езиковите компетенции. Добрите практики, които се споделиха по време на мобилността, също спомогнаха за придобиването ни на нови професионални компетентности. Беше включена и богата културна програма с посещение на град Задар и забележителностите в град Сплит. Надяваме се, че контактите, които създадохме, ще ни послужат за реализиране на бъдещи проекти и развитие на нашата гимназия.“


Предстоят презентации за учителите от ФСГ за споделяне на опита, придобит от обучението. Дейностите по разпространение на проекта ще приключат и ще бъдат отчетени през месец май 2019 година. Ръководството на гимназията вече обмисля новите проекти, с които ще кандидатства за одобрение в ЦРЧР през февруари и март 2019 г., съответно по КД 1 и КД2 на програма Еразъм+.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди