изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:36 EEST
ЧЕСТВАТ 110 ГОДИНИ КУРОРТ „СВ. СВ. КОНСТАНТИН И ЕЛЕНА“ В РУСИЯ    
Туризъм 110-годишнината на първия български морски курорт Св. Св. Константин и Елена е  чествана и в Русия. Вчера от 18.30 часа в Български културен институт в Москва беше направена презентация на курорта - дългогодишните му традиции в гроздолечението, морелечението, климатолечението, съвременният комплекс с новите хотели и СПА центрове, лечебните свойства на минералните води, условията за ваканция, спорт, рехабилитация, грижи за здравето, възможностите за културен и кулинарен туризъм. Като продължение на празниците на гроздолечението и виното, които са част от съпътстващата програма за годишнината, гостите на събитието в Русия дегустираха селекция български вина.

Осигурена бе и томбола с награди - лечебни програми с минерална вода, СПА ваканции и терапии, юбилейни книги, сувенири от термалния комплекс в курорта. Беше представена и пътуващата фотографска експозиция „110 години Св. Св. Константин и Елена – морска и СПА дестинация“, като Москва е третият град-домакин, след успешното гостуване на фотографиите в Берлин и Прага. Изложбата проследява повече от вековното развитие на курорта с десетки черно-бели и цветни архивни фотоси и  рисунки. Представя възможност зрителят да се запознае с историята, културата, традициите и настоящето на курорта, да се докосне до живописното му крайбрежие. В Москва събитието се осъществи  със съдействие на Община Варна, Националното представителство по туризъм на Република България в Руската Федерация, Български Културен Институт – Москва и туристическа агенция „Солвекс“.



 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди