изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:47 EEST
УБИХА ОТ БОЙ 20-ГОДИШЕН СТУДЕНТ ПРЕД ДИСКОТЕКА; ПОЧИНА РУСКИЯТ ПАТРИАРХ АЛЕКСИЙ ВТОРИ    
Новини 20-годишно момче бе убито при побой между младежи пред дискотека "Амнезия" в Студентски град тази нощ. Сигналът на тел. 166 е подаден към 2.50 часа, съобщиха от пресцентъра на МВР. Било съобщено, че в тревните площи пред дискотеката лежи човек в безпомощно състояние. Пристигналите незабавно на място екипи на полицията и “Бърза помощ” установили, че младежът е починал.

Изяснена е самоличността на убития – 20-годишният С.Б. от Сливен, студент в София. Има свидетели очевидци на инцидента. По думите им, към 2.30 часа компания от 6-7 младежи в нетрезво състояние излезли от дискотеката. Спречкали се с други момчета и се сбили. Някои от участниците в побоя са потърсили медицинска помощ в “Пирогов”. Собственикът на "Амнезия" отрича групата да е била вътре.
***************************
Тази сутрин в резиденцията си в Переделкино край Москва е починал патриархът на Москва и цяла Русия Алексий Втори. Негово светейшество Алексий II e роден на 23 февруари 1929 г. и e шестнадесетият текущ патриарх на Москва, на цяла Русия и примас на православната църква. Родното му име е Алексей Михайлович Ридигер. Роден е в Талин, Естония в семейството на руски емигранти. Произхожда от германската балтийска благородническа фамилия фон Рюдигер, част от която приела източното православие през 18 век. Избран е за патриарх на 7 юни 1990 г. - 40 дни след кончината на предишния руски патриарх Пимен, починал на 3 май 1990 г. Алексий Втори е първият руски патриарх в историята на Съветския съюз, избран без натиск от страна на държавното ръководство и чрез тайно гласуване.
НДТ – 5 декември 2008 г.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди