изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 09:48 EEST
Областният управител участва в заседание на Координационния съвет на национална платформа „Обединени за ученето на възрастни“    
Новини  Днес и утре – 6 и 7 декември 2018 г., областният управител Красимир Кирилов участва в работна среща на Координационния съвет на националната платформа „Обединени за ученето на възрастни“ и семинар за формулиране на пътищата и мерките за повишаване на уменията на възрастните. Форумът се провежда във Вършец.

Той е организиран от Министерство на образованието в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни в Р България по проект „Национални координатори в изпълнение на Европейската програма за учене на възрастни“ с подкрепата на Програма „Еразъм +“ на ЕС.

         Участниците в работната среща ще се запознаят с изпълнението на програмата на Националния координатор и Националното звено за подкрепа, ще се обсъди проект на консултативен документ за напредъка и основните предизвикателства, пред които е изправен секторът за учене на възрастни в България. Ще се коментира кои са приоритетните целеви групи и откриването и мотивирането на потенциални обучаеми, оценяване на уменията им и валидирането им. В хода на дискусиите ще се предложи и приеме актуализиране на графика за провеждане на консултативния процес, за да се обновят целите и областите на въздействие на Националната стратегия за учене през целия живот за периода 2014-2020 г.

         Общата цел е да се осигури ефективно координирано взаимодействие на всички заинтересовани страни при разработването и провеждането на политики за увеличаване на участието на населението в дейности за учене през целия живот и за общ напредък в сектора за учене на възрастни. В проекта са обхванати представители на различни целеви групи, а като приоритетни целеви са изведени лица над 29-годишна възраст с основно или по-ниска степен образование; лица над 29-годишна възраст без професионална квалификация; лица над 29-годишна възраст с недостиг на ключови компетентности, както и неграмотни лица.

 

 

 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди