изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 15:09 EET
ПО СВЕТА - НАКРАТКО    
По светаШОКИРАЩО ВИДЕО се появи в социалните мрежи от протестите във френския град Бордо. При сблъсъците между полицията и „жълтите жилетки“ се е взривила граната, която откъснала дясната ръка на мъж. На кадрите се вижда как той се превива от болка и крещи от ужас докато други хора му помагат да стигне до лекар. В Париж са задържани 1550 протестиращи. Според официалните данни в протестите са участвали общо 125 000 души, от които 10 000 в Париж. Протестът започна в средата на ноември като недоволство срещу повишаването на акцизите за горивата. И въпреки че властта се отказа от това решение, социалното напрежение не стихна, а прерасна в движение срещу политиката на кабинета като цяло.


АМЕРИКАНСКОТО правителство бързо се приближава към границата от 22 трлн. долара национален дълг. Това представлява около 137% от икономиката на страната и е едно от най-високите нива на задлъжнялост в света. Ако правителството изглежда пристрастено към това да увеличава държавния си дълг, то американците имат подобна мания към собствените си задължения. Центърът за микроикономически данни към Федералния резерв за Ню Йорк наскоро разкри, че дългът на домакинствата расте вече 16 поредни тримесечия.

ТЪРГОВСКИЯТ ИЗЛИШЪК на Китай и търговията му със САЩ достигна рекордните 35,6 млрд. долара, след като износът се повиши, а вносът се сви, показват официалните данни, съобщава AFP. Износът на Китай за САЩ е нараснал с 9,8% за ноември, докато вносът за месеца е намалял с 25% на годишна база, показват данните на митническата администрация на Китай. Рекордният месечен излишък надхвърля 31,8 млрд, долара, регистрирани през октомври и идва въпреки многото американски тарифи за китайски стоки. Търговският излишък на Китай със САЩ за първите 11 месеца на годината възлиза на 293,5 млрд. долара спрямо 251,3 млрд. през същия период на 2017 г.

УПРАВЛЯВАЩАТА КОАЛИЦИЯ в Белгия се разпадна поради разногласия по Пакта на ООН за миграцията. От правителството излезе партията "Нов фламандски алианс".Премиерът Шарл Мишел се намира на аудиенция при краля, където ще обяви нов състав на правителството без партията "Нов фламандски алианс", заяви Рейндерс.


 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди