изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-03-23 @ 15:00 EET
БЛАГОТВОРИТЕЛНА КАМПАНИЯ „ИЗКУСТВОТО ЗА ДЕЦА В НУЖДА“    
Новини За десета поредна година се проведе благотворителната инициатива „Изкуството за деца в нужда“ на Фондация „Св. Св. Константин и Елена”. Бяха откупени повече от 60 произведения на изкуството от каталога на Фондацията, а събраните средства в полза на деца в неравностойно положение, са над 36 хиляди лева. Даренията бяха набрани от целогодишната кампания през 2018 г. за продажба на картини, пластики и фотографии и от парични дарения. Добрата кауза е в подкрепа на децата, младежите и девойките от дом „Княгиня Надежда“, от Центъровете за настаняване от семеен тип „Другарче“ и „Изгрев“ и от Центъра за специална образователна подкрепа "Св. Св. Кирил и Методий" в село Кривня.

Подкрепят се и студенти-отличници от различни университети, които печелят стипендии от Фондацията.
Броят на дарителите расте с всяка изминала година, а благородната кауза става все по-популярна. В нея участват не само художници и галерии, които даряват картини, но и институции и частни лица, които ги откупват в подкрепа на децата.


По традиция  в навечерието на коледните и новогодишни празници се проведе заключителният етап на кампанията – Благотворителен коктейл в Хотел-галерия Графит. Най-изявените партньори в благородната мисия на Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ бяха отличени с годишните награди „Арт дарител 2018“. За своето дългогодишно и всеотдайно участие в дарителските инициативи призове получиха художниците Анатолий Панагонов и Паруш Парушев. За щедрост и изключителна съпричастност към благотворителната кауза бяха отличени Иван Радев, управител на „Перилис Трейдинг“ ЕООД и Жеко Жеков – управител на „Селена 10“.


Тази специална вечер на добротата и милосърдието бе с участието на струнно трио „Магнифика“ и със специалната изява на Хилда Казасян, която подкрепи кампанията със своята музика.
 


Сходни връзки


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди