изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 06:39 EEST
ПРОГРАМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ Е НОВИЯТ ХИТ    
ТуризъмТя бе представена от директора на "Медицински център - Албена" проф. Енчо Калчев. Първи на нея са се подложили група работещи в курорта

От 19 април ще започне първият редовен курс по новата програма за отслабване на Медицинския център в курорта Албена, съобщи пред журналисти вчера директорът му проф. Енчо Калчев. Група от 16 доброволци, основно служители на курорта, вече са преминали 11-дневно лечение. Ефектът - средно намаление на теглото с 5,7 кг.
Проблемът с наднорменото тегло е много важен, тъй като е в основата на много заболявания, обясни проф. Калчев. И добави, че преди старта на програмата са проведени консултации с много известни специалисти в тази област. Задачата ни беше да постигнем ефект не просто с гладуване, което човек може и у дома да направи, но не би могъл да удържи на него дълго време, обясни проф. Калчев. Идеята на програмата е да съвмести диетично хранене, много движение - танци, аеробика, и възможност за балнеолечение. Закупена е японска теглилка, която струва 4000 лева и може да обективизира теглото като посочи диференцирана диета за всеки според количеството мазнини, немастни тъкани и други в организма му. Според проф. Калчев, сериозно постижение е не само намалението на теглото на участниците, които са били хора от порядъка на 140-160 килограма до такива, които биха могли да бъдат считани и за слабички. Важно е, че повечето участници в програмата бяха хипертоници, но в края на 11-дневния период нормализираха кръвното си налягане, холестеролът при всички също беше намалял, обясни проф. Калчев. И добави, че освен с отслабване, участниците са завършили програмата и с по-добро настроение и психическо състояние. Това той установил и по съпругата си, която също била включена в програмата.
Сред участниците в програмата е бил и ексшефът на РДНСК в Добрич инж. Галин Баев, който сподели, че е свалил осем килограма и добави, че всичко е било много приятно и съчетано с полезни процедури.
 


Сходни връзки

ПРОГРАМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ Е НОВИЯТ ХИТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди