изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:39 EEST
БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ Е УЧАСТВАЛА КОСВЕНО В АТЕНТАТИТЕ В ИСПАНИЯ    
Новини АВС, Испания: Българин продал автомати на терористите от 11 март в Мадрид



Владислав ПУНЧЕВ

Български трафикант на оръжие продал автомати на ислямските терористи от 11 март в Мадрид, пише в днешния си брой испанският вестник АВС. За момента е известно за три автомата и един пистолет, открити в апартамента в Леганес, където се самовзривиха седем “престъпници”. Не се изключва вероятността терористите, също чрез това лице, да са се сдобили и с други оръжия, които да са в ръцете на активисти на терористичната клетка, все още намиращи се на свобода, отбелязва изданието.
Разследването е установило, че оръжията е купил мароканецът Джамал Ахмидан – Китаеца, оперативен ръководител на терористичната клетка, извършила атентатите във “влаковете на смъртта”. Според разследването сделката за купуването на оръжието е била сключена в края на миналата година в Мадрид, въпреки че преди това Джамал Ахмидан е установил контакти в Гипускоа с банда косовски албанци, занимаваща се с нелегален трафик на оръжие. След тези срещи при Китаеца дошъл български трафикант на оръжие и му продал три автомата, модел Starlin, британско производство, и един пистолет, пише АВС. Според изданието “следователите са оптимисти, че скоро ще открият тази личност, тъй като е възможно българинът да е приел от Китаеца в замяна на оръжията няколко пакета хашиш”. Тоест същата форма на плащане, която Ахмидан е използвал, заедно със 7000 евро, при купуването на динамита от Хосе Емилио Суарес Трасорас, който в последствие е използван за направата на бомбите, скрити в раници във влаковете.
Един от трите автомата, открити след експлозията в апартамента в Леганес, се появява в ръцете на човек във видеозаписа, открит два дни след кървавите атентати в Мадрид близо до джамията “Омар ибн Хатаб”, известна като “джамията от 30 март”, в който, според вестника Групата Ансар поема отговорността за масовото клане в испанската столица. Оръжията са използвани от терористите също и, когато първите полицаи се приближават към апартамента в Леганес.
“Джамията от 30 март” е била обичайно място за срещи на главните лица на терористичната клетка и, респективно, на Саид Бераж, срещу когото испанският съдия-следовател е издал съдебна заповед за международно издирване и задържане. Саид Бераж е работел известно време в куриерска служба в Мадрид и като куриер е носел няколко пъти в централата на испанската Народна партия пакети и писма.

ФОКУС
 


Сходни връзки

БЪЛГАРСКАТА МАФИЯ Е УЧАСТВАЛА КОСВЕНО В АТЕНТАТИТЕ В ИСПАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди