изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:38 EEST
ИЗЛОЖБА НА КОТКИ    
Любопитно Повече от 40 котки с редки породи участваха в изложба-конкурс в столичния музей "Земята и хората".

Събитието бе организирано от Националната федерация по фелинология.

Достойнствата на котките определяше съдийката Берга Немцова от Чехия. Тя е един от 20-те съдии на Международната федерация по фелинология. В състезанието участваха около 40 котки разделени в 3 състезателни категории - дългокосмести, полудългокосмести и сиамски. Условието към състезателити бе те да са включени в развъдните племенни книги. Най-много бяха представителите на персийската порода. В състезанието участва и единствената в България бяла персийска котка със сини очи. Съгласно развъдните стандарти този котарак е с благородническа титла - Граф Леони от Перси Дегал. Тази котка е призната и от най-старата и авторитетна "котешка" федерация - ФИФ.

Персийската котка получава точки за форма на глава, очи, цвят на козината, дали е в кондиция, стойката, дължина на опашката.

До края на този месец българската "котешка" федерация ще стане асоцииран член на Международната федерация по фелинология. Под егидата на ФИФ ежегодно се организират около 350 изложби по цял свят. Организацията издава хиляди родословия за произход на чистопородни котки.



 


Сходни връзки

ИЗЛОЖБА НА КОТКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди