изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 13:45 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 15 ЮНИ    
Ред и сигурностПрестъпления и катастрофи в България

София. След получения вчера в столичното Шесто РПУ сигнал за прострелян мъж около 15.55 часа на паркинга на хипермаркет „Билла” в ж.к.”Хиподрума” на мястото на стрелбата веднага са изпратени дежурна следствено- оперативна група от СДВР, автопатрули, криминалисти от СДВР и Шесто РПУ. Установено е,
че в гърба е прострелян 36-годишният Петър Иванов Илиев, по прякор „Пешо Кучето”, от Бургас, попадал в полезрението на органите на МВР по случаи на контрабанда. Илиев е пристигнал пред хипермаркета с джип „Тойота Ланд Круизър”, напазарувал и когато тръгнал към колата си, бил смъртоносно прострелян. На местопрестъплението е извършен щателен оглед, иззети са веществени доказателства, разпитани са очевидци на тежкото престъпление. Служители на СДВР и Шесто РПУ продължават работата по изясняване на убийството.
Преди пет дни, при неизяснени обстоятелства, от петия етаж на бл. 109 в ж.к.”Сухата река” падна 54-годишната В.И., която бе настанена в болница с множество травми и опасност за живота. Служители на Пето РПУ и следовател от Столичната следствена служба установиха, че случаят е опит за убийство и жената е била блъсната през прозорец от апартамента на криминално проявения Роман К. /46 г./, където била на гости. Роман К. е осъждан, алкохолик, задържан е за 72 часа с прокурорско разпореждане. По случая е образувано следствено дело.
Измамник беше разкрит и заловен от служители на Второ РПУ. Столичанин обяснил в жалбата си, че дал 3 500 лева на мъж от „Надежда”, който обещал да му купи „изгодно” автомобил от чужбина. След това „търговецът” потулил следите си. Полицаите установили самоличността му – Мартин Б. /24 г./. Той е предаден на следствените органи за образуване на предварително производство.

Благоевград. Неизвестни задигнаха металната ограда на училище “Гоце Делчев” в петричкото село Капатово, общ. Петрич.в понеделник кметът на селото съобщил в РПУ – Петрич, че през нощта са откраднати 45 метални пана от 90- метровата ограда на училището. Нанесените щети са за около 500 лева.Образувано е полицейско дознание.
Неизвестен крадец „посетил” и СОУ „Никола Вапцаров” в гр. Хаджидимово. След като взломил металната решетка на прозорец на първия етаж, злосторникът влязъл в кабинета по физика. Оттам успял да задигне осцилограф, два комплекта оптика, кабели и други вещи на обща стойност около 650 лева. По случая работят криминалисти от РПУ – Гоце Делчев.

Враца.Вчера около 7.30 часа в РПУ-Бяла Слатина е получено съобщение от училището в с.Алтимир, че от постройка в двора на сградата се чува детски плач. При извършеният оглед дежурната следствено-оперативна група установява, че плачът е на новородено дете, хвърлено в чувал. Лекар от Центъра за спешна медицинска помощ дава първа помощ на щастливо намереното момченце. Бебето е транспортирано в болницата в града. От събраните следи, веществени доказателства и проведените бързи оперативно-издирвателни и следствени действия е изяснено, че майка на новороденото е 40-годишна жена от селото. Тя родила преди два дни – на 12 юни, към 11 часа, в дома си и без помощ от медицинско лице. На следващият ден около 5 часа родилката поставила детето в найлонов чувал и го изхвърлила в тоалетната на двора на училището. По случая е образувано следствено дело.

ПТП. Деветгодишно момче загина вчера след като бе блъснато от автомобил. Около 14 часа в Разград, на бул. „Априлско въстание”, 46-годишен шофьор на „Чероки Лоредо” с разградска регистрация, по неизяснени засега причини губи управлението над автомобила и удря излизащото от ул. „Сливница” дете на велосипед. Момчето веднага е откарано в болница, но по-късно починало. По случая е образувано следствено дело. Продължава работата за изясняване на причините, довели до трагичния инцидент.
Около два часа по-късно, към 15.45 часа възрастна двойка е блъсната от лека кола „Фолксваген Голф”, управлявана от 33-годишен местен жител. Най-вероятно несъобразената скорост е причината за инцидента, причинил смъртта на 77-годишната габровчанка, която заедно със съпруга си, също на 77 години пресичала бул. Ал. Батенберг”. Двамата незабавно са отведени в болница, пострадалият мъж е без опасност за живота, но съпругата му по-късно е починала.
След самоубийствен удар в крайпътен бетонен стълб, в болница са настанени с тежки травми двамата спътници на 19-годишна шофьорка. Около 21.10 часа, на ул. „Св.св.Кирил и Методий” в Перник младата жена изпуснала контрола над „Лада”-та, излязла от пътното платно и загинала на място след като се блъснала в стълб на тролейбусната мрежа. Тежко ранени са пътувалите с нея двама нейни съграждани- мъж на 20 години и 24-годишна жена. Работата по изясняване на случая продължава от КАТ- РДВР-Перник.

Стара Загора. Около 1,30 часа тази нощ по път ІІ-66 в посока запад се е движел автобус “Ситроен”, управляван от 44-годишен софиянец. На около 9 километра преди Чирпан водачът предприел изпреварване на лек автомобил и се ударил насрещно движещ се автобус “Мицубиши”. От удара пътувалите на седалките зад водача на “Ситроен”-а 44-годишна жена от Бургас, 54-годишна софиянка и 52-годишна британска гражданка са загинали на място. Возещият се на задната седалка 47-годишен мъж от София е получил контузия на главата и е настанен за лечение в болницата в Чирпан, без опасност за живота. По случая е образувано следствено дело.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР ЗА 15 ЮНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди