изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:23 EEST
ГЪРЦИЯ ПОКОРИ ЕВРОПЕЙСКИЯ ВРЪХ НА ФУТБОЛА    
Евро 2004 Гърция е новият европейски шампион. Тимът на Ото Рехагел победи на финала на 12-ото издание на футболните финали на Стария континент Португалия с 1:0, като това бе втори успех на "елините" срещу домакините в този турнир.


Двата отбора се срещнаха и на откриването, като и тогава с успех се поздравиха южните ни съседи. В герой за Гърция е превърна Ангелос Харистеас, който отбеляза победния гол в 56-ата минута.

Двубоят на стадион "Луж" в Лисабон бе наблюдаван от 62865 зрители по трибуните, което бе рекорд на първенството.

Първата част бе много динамична, играта бе на високи обороти, като липсваха неточните пасове и грубите единоборства. Домакините трудно успяваха да намерят пролуки в сгъстената гръцка отборана, но на 4 пъти стражът на "елините" Антониос Никополидис демонстрира отличния си рефлекс.

В другата половина на терена Рикардо също бе подложен на изпитание на няколко пъти, но той и отбраната пред него успяха да се справят с опасностите.

През втората част на мача футболистите на Луиш Фелипе Сколари започнаха по-активно, но не успяха да стигнат до гол. Вместо това попадение падна във вратата на Рикардо. В 56-ата минута Ангeлoс Харистеас засече центриране на Басинас от корнер и прати с глава топката във вратата на португалия.

След попадението домакините се настаниха трайно в половината на "елините", като удобни възможности за гол пропуснаха Кристиано Роналдо и Луиш Фиго. До попадение във вратата на Никополидис така и не се стигна.

5 минути преди края на редовните 90 на терена нахлу фен, който обаче бързо бе озаптен от стюардите и полицията, след като претича през половината игрище и скочи в мрежата на гръцкат аврата.
ЕВРО2004/НДТ
 


Сходни връзки

ГЪРЦИЯ ПОКОРИ ЕВРОПЕЙСКИЯ ВРЪХ НА ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди