изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:39 EEST
ДОБРУДЖАНЦИ СВЕДОХА ГЛАВИ ПРЕД ЖИВАТА ТОРПИЛА Д. СПИСАРЕВСКИ    
ОбществоС общоградско поклонение вчера бе отбелязана 88-ата годишнина от раждането на живата торпила капитан Димитър Списаревски пред паметната му плоча на сградата на НТС.

Честването бе организирано от община Добрич и граждански комитет "Кап. Димитър Списаревски". Присъстваха Почетните граждани Захари Медникаров и Атанас Пеев, първият зам.-кмет Иван Колев.
Ораторите призоваха да се преклоним пред подвига на нашия съгражданин, който ни дава пример да работим за доброто на родината. Те подчертаха, че задачата, която са си поставили от ГК "Кап. Димитър Списаревски" и община Добрич е през 2006 г. да се открие паметник на летеца, загинал в защита на София от бомбардировачите на САЩ и Англия през декември 1943 г. Бе прочетено и наградено есе от конкурса на тема "Направих избора към светлината".
С едноминутно мълчание бе почетена паметта на кап. Списаревски, а след това пред паметната му плоча бяха положени цветя и венци
 


Сходни връзки

ДОБРУДЖАНЦИ СВЕДОХА ГЛАВИ ПРЕД ЖИВАТА ТОРПИЛА Д. СПИСАРЕВСКИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди