изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 18:17 EEST
Мобилен телефон засича лош дъх    
Новини  Германската телекомуникационна компания “Сименс” обяви, че е разработила първия в света мобилен телефон, който е способен да засича лош дъх и да предупреждава собствениците си за наличието му.

Телефонът използва чип с дебелина под 1 мм, за да открива неприятните миризми, съобщи говорителка на компанията. Базираната в Мюнхен компания е разработила устройството с помощта на нова сензорна технология.

“То проверява въздуха в непосредствената околност на телефона и измерва нивата на алкохола и други миризми в атмосферните газове”, посочи представителката на “Сименс”. “За някои хора да миришат добре е особено важно.” Сензорите в телефона са в състояние да засичат не само лошия дъх на собственика си, а дори и когато той или тя като цяло мирише лошо. От компанията не уточняват какво ще прави телефонът, след като предаде на притежателя си неприятното съобщение. Новите чипове ще бъдат вградени в следващото поколения телефони на “Сименс” и ще увеличат “сравнително малко” цената им, твърдят от компанията.

Ройтерс/journey

 


Сходни връзки

Мобилен телефон засича лош дъх | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди