изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:03 EET
В Ню Йорк за първи път показаха котета, клонирани за продажба    
ЛюбопитноНа изложба на котки в Ню Йорк на публиката за първи път показаха двете клонирани от калифорнийската компания Genetic Savings & Clone котенца.


Двете котенца Табули и Баба Гануш са били клонирани още през лятото. Те са били износени от две котки, но на външен вид не се различават помежду си, както и от своя генетичен донор, котката Тахини. Представители на компанията Genetic Savings & Clone заявиха, че котетата са абсолютно здрави. Учените смятат това за сериозен пробив в работата си, тъй като клонираните досега животни не винаги се отличаваха с добро здраве, както и със сходство с прототипа. Фирмата планира скоро да пристъпи към клониране на домашни животни за търговски цели. Вече петима души са изявили желание да клонират умрелите си котки за 50 000 долара. Очаква се при масовото производство цената на едно копие на котка да падне до 10 000 долара. Освен това компанията предлага срещу 300 долара съхраняване на генетичен материал на починал домашен любимец с цел по-нататъшно клониране.
http://www.dnesplus.com
 


Сходни връзки

В Ню Йорк за първи път показаха котета, клонирани за продажба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди