изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:31 EET
Японски зъболекар прави "усмивка за милиони"    
ЛюбопитноТой украсява зъбите на клиентите си с полускъпоценни камъни и рисунки по техен избор. Така усмивката се превръща в истинско произведение на изкуството.

Ако смятате, че ослепително бялата усмивка е банална, отидете до Страната на изгряващото слънце. Там зъболекарят Коичи Нагамото ще задоволи всеки ваш каприз. Идеята за декорация на зъбите му хрумнала от съществуваща преди години мода за поставяне на зъбни татуировки. Нагамото обаче твърди, че за разлика от тях неговата украса не уврежда емайла.

"Преди години някои известни актриси лепяха различни фигурки по зъбите си. За целта обаче част от зъба трябваше да се издълбае. Аз реших да създам украшения, които няма да увреждат емайла", казва японският зъболекар.

С помощта на стоматологични лепила Нагамото прикрепя миниатюрни орнаменти върху зъбите на пациента. Те издържат три месеца, без да паднат, но за да се избегнат усложнения зъболекарят съветва да се прави контролен преглед всеки месец. Нагамото изработва фигурките сам. Той е измислил вече 3 000 варианта. Всяка от тях струва 10 000 йени или малко над 93 долара. Зъболекарят твърди, че материалите, от които изработва украшенията, са напълно безопасни, ако случайно попаднат в стомаха на пациента и могат да бъдат засечени с рентгенов апарат.http://www.btv.bg/
 


Сходни връзки

Японски зъболекар прави "усмивка за милиони" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди