изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 13:59 EET
ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ПАРА ТОПЯТ КИЛОГРАМИ    
Любопитно Подредете менюто според вкуса си, не допускайте усещане за глад. Има три вида вегетарианство: първият и най-малоброен е вегетарианството по здравословни причини. Рядко се среща, но все пак го има - налага се поради алергичната реакция срещу наситените аминокиселини, които се съдържат в месата. Вторият вид вегетарианци са "временните", тези, които не ядат месо заради различни диети. Най-голямата група е на вегетарианците по религиозни причини. Всички крайни поклонници на този вид хранене са заплашени от недостиг на минерали и протеини. Затова специалистите не препоръчват вегетарианството.

 Но ако сте решили да направите временна диетична програма за пречистване на организма си, започнете, след като се запознаете с принципите на диетата.
Всеки ден между основните хранения консумирайте някакъв плод, за препоръчване е да е един и същ за деня. Яжте сурови зеленчуци без ограничения през целия ден като основно ястие. Като подправка използвайте кисело мляко или малко ябълков оцет. Веднъж на ден можете да използвате и готов соев сос. В периода на диетата поне два дни си приготвяйте зеленчуци на пара. Те ще бъдат вашето основно ястие. Включете в менюто си зеленчукови супи. Можете да ги приготвите по два начина - леко сварени, така че морковите например да хрупат, подсолени с малко сол и подправени с ароматни треви - като класическа зеленчукова супа, но без мазнина. Можете да си я приготвите и като крем супа, с пасиране на същите зеленчуци.
По време на диетата си отделете ден, през който ще останете само на зърнени храни и сухи плодове. Можете да си направите микс от една част зърна, част сухи плодове и третата част от ситно нарязана ряпа, целина или морков.
Осигурете си за всеки диетичен ден порция кисело мляко или 100 г бяло сирене. За една седмица изяжте 3 варени или приготвени "по панагюрски" яйца. Всеки ден, докато изпълнявате диетата, поемайте по едно хапче витамин В12.
Планирайте диетата си за три седмици или плътни 21 дни. Ако този срок не ви затрудни, може да я продължите, но не повече от 50 дни общо. Предварително, според сезона, определете менюто си за следващите три дни, така че да го направите максимално разнообразно.
За зеленчуковите супи и зеленчуците на пара може да използвате замразени продукти, но никога от консерви. В порциите със зърнени храни можете да включите овесени ядки, орехи, тиквени семки, бадеми, сух грах, жито, просо, ечемик. Част от тях може да поемате и леко сварени или накиснати от вечерта в топла вода. За подправка може да използвате кисело мляко - например с овесени ядки. Сухите плодове също можете да поемате предварително накиснати в топла вода от вечерта. И накрая - подредете менюто според вкуса си и не допускайте усещане за глад.

 

 


Сходни връзки

ЗЕЛЕНЧУЦИ НА ПАРА ТОПЯТ КИЛОГРАМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди