изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:14 EEST
Жените два пъти по-често се заразяват от СПИН    
Здраве Мотото на българската национална кампания е „Ти решаваш” и е насочено към превенция на HIV/СПИН сред младите жени и момичета.


Според доклад на ООН жените са два пъти по-податливи на вируса на СПИН. Страшната болест има вече образа на жена, но не защото носи смърт, а защото сред самотните майки в бедни страни, които се препитават като продават тялото си, вирусоносителството е много по-голямо. Това се казва в доклада на ООН по случай 1 декември, международния ден за борба със СПИН. Във връзка с това ООН предлага преразглеждане на своите програми по профилактика и лечение на СПИН. Но има опасност да се забравят хомосексуалистите и наркоманите, предупреждават експерти.
България е една от малкото страни в региона, която осигурява безплатното им лечение, което за един болен  излиза до 11 000 долара, коментира председателката на Националния комитет по СПИН Филиз Хюсменова. У нас вирусоносителите са 508, 60% от болните от СПИН в страната се намират в София, Пловдив, Варна и Бургас.
Васил Иванов - Лучано министър на младежта и спорта предложи третият час по физическо възпитание, въведен в училищата от 1 до 8 клас да се използва, за да се говори с учениците за СПИН, наркомания и проституция.
В света заразените от вируса са вече 40 милиона. Само за миналата година в Източна Европа броят им е нараснал с 48% като най-много заразени има в Русия - повече от 800 000. Глобалният фонд за борба със СПИН, малария и тубелкулоза разполага само с 8 млн. долара. Ваксина скоро няма да има, но бонбонче за утешение предлага съобщението на британския Medical Research Council, че добре познатият бисептолът лекува ефективно страничните инфекции и може също така да действа като профилактично средство.
Най-бързият тест за спин бе показан на 29 ноември в Куала Лумпур, столицата на Малайзия. Пакетът за експресни проверки HV-7 е от седмо поколение и е разработен заедно от Малайзия и Сингапур. Той открива само за 3-5 минути антитела на вирусите ХИВ-1 и ХИВ-2

dir.bg

 


Сходни връзки

Жените два пъти по-често се заразяват от СПИН | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди