изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 16:30 EEST
Перуанка стана Мис Свят 2004    
Новини

  20-годишната Мария Хулия стана новата Мис Свят. След нея се наредиха представителките на Доминиканска Република и САЩ.
Ето и снимки на победителките ... 



Победителката от Перу:

Доминиканска Република

САЩ

Още по темата на официалния сайт (на английски):
http://www.missworld.tv/

и победителката:
http://www.missworld.tv/bio/bio.sps?iBiographyID=11549

портрети на всички момичета: http://123india.santabanta.com/contest.asp?conid=13

и тапети  от конкурса: http://123india.santabanta.com/category.asp?catid=611

20-годишната Мария Гарсия беше избрана в Китай, като победи съперничките си от Доминиканската република и Съединените щати. Победителката този път беше посочена от милионите телевизионни зрители.

Мис Перу получи короната от тазгодишната й носителка - ирландката Росана Дейвисън - дъщеря на певеца Крис де Бърг.

Новата \"Мис Свят\" е студентка и има амбицията да стане университетски преподавател. Конкурсът се състоя в китайския курорт \"Саня\" на тропическия остров Хайнан.

Титлата си оспорваха 107 красавици, които трябваше да докажат както, че са най-красиви, така и че имат блестящ талант и интелигентност.
До финала достигнаха 15 кандидатки.

За първи път оценяването извърши публиката. Преди победителката беше избирана от жури.

За втора поредна година Китай е домакин на конкурса \"Мис Свят\".

btv.bg

20-годишна перуанка стана Мис Свят 2004

 

Двадесетгодишната Мис Перу Мария Хулия Мантийя-Гарсия стана носителка на титлата Мис Свят 2004 на поредния конкурс за красота на остров Хайнан, в южната част на Китай, съобщи АФП. Тя изпревари съперничките си от Доминиканската република Клаудия Родригес и от САЩ Нанси Рандал. Новата Мис Свят е студентка и смята да стане университетски преподавател. Родена е в Трухильо, в северната част на Перу и е изявена спортистка по триатлон и пентатлон. За първи път тази година Мис Свят беше избрана от публиката, а не от подбрано жури. Гласовете на телевизионните зрители и интернет потребителите от цял свят бяха събирани чрез обаждания по телефона, SMS или по интернет тридесет минути преди окончателното произнасяне на решението. В тазгодишното, 54 издание на конкурса, участваха 107 кандидатки. Конкурсът се проведе за втора поредна година на плажовете на Саня на тропическия остров Хайнан. Подборът на кандидатките започна на 26 ноември и продължи 8 дни до финала днес, за който се класираха 15 кандидатки. Една от организаторите на конкурса Джулия Морли обяви, че 55-тото издание на конкурса следващата година ще бъде отново в Саня.

bnr.bg

20-годишната австралийка Дженифър Хоукинс е новата Мис Свят. Тя получи престижната титла на провелия се вчера конкурс в Кито, столицата на Еквадор.

Отляво надясно: кандидатките на САЩ, Пуерто Рико и новата Мис Свят от Австралия

Русата и синеока красавица, облечена в блестяща бронзова рокля, наследи короната от Амелия Вега от Доминиканската република.

Предаван в 125 страни с публика от общо 1,5 млрд. зрители, конкурсът се проведе в изложбен център на 15 км северозападно от Кито.

7 600 души платиха по средно 200 долара, за да присъстват на пищната финална церемония по определянето на най-красивото момиче в света на конкурса за красота, който е собственост на американския милиардер Доналд Тръмп.

Сред членовете на журито бяха киноактрисата Бо Дерек, Уенди Фитсуилиям (Мис Свят 1998) и музикалният продуцент Емилио Естефан, който демонстративно изразяваше предпочитанията си към младата австралийка.

Новата Мис Свят прие поздравленията на двете си подгласнички, след което се окичи с короната, инкрустирана с 800 диаманта, струваща 250 000 долара.

Специалната награда на журито за традиционен национален костюм бе присъдена на Мис Панама Джесика Родригез. Мис Фотогеничност стана пуерториканката Алба Жизел Рейес Санто, а най-симпатична и чаровна според журито е Мис Италия Лая Манети.

Участие в конкурса в столицата на Еквадор взеха 80 момичета. Най-аплодирани от публиката бяха представителките на Турция, Парагвай и Еквадор. Нито една от тях не бяха във финалната тройка, като подгласнички на австралийката станаха Шанди Финеси от САЩ и Алба Жизел Рейес Санто от Пуерто Рико.

Медийното събитие, отразявано от над 500 журналисти от целия свят, бе белязано с истинската полемика, предизвикана от изказването на 21-годишната кандидатка на Боливия Габриела Овиедо, която на въпрос как ще опише страната си, отговори, че съжалява, че „повечето хора смятат, че всички в Боливия са индианци”.

Еквадор, страната, в която има 99 вулкана, е с население 13 млн. души, 40% от които са с индиански произход.

http://www.investor.bg/

 


Сходни връзки

Перуанка стана Мис Свят 2004 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди