изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:18 EET
Продадоха първото клонирано коте за 50 хиляди долара    
ЛюбопитноВ САЩ за 50 хиляди долара беше продадено първото коте, клонирано по поръчка на американско семейство, предаде Associated Press.

Котенцето било създадено от ДНК на домашния любимец Ники, който починал миналата година. Собствениците на клонираното коте твърдят, че много прилича на предшественика си и дори е абсолютно идентичен с "оригинала". Деветседмичното животинче сега се намира в Тексас, в дома на дамата Джули, която изгубила "истинския" Ники след 17-години съжителство.

Същевременно експертите на компанията Genetic Savings and Clone, изпълнили поръчката, заявиха, че пълно копие на генетическия донор е невъзможно и държат при изпълнението на поръчки изрично да се вписва тази възможност. Според тях клонирането не е възкресение, а размножаване.

Природозащитници осъдиха поръчката на клонирано коте с аргумента, че за 50 хиляди долара могат да се приютят и отгледат стотици бездомни животинки.

От компанията Genetic Savings and Clone уточняват, че от 15 до 45% от клонингите могат да умрат скоро след раждането, което е малко повече от показателите при естествени условия. Представители на фирмата съобщиха още, че към май следващата година имат намерение да изпълнят поръчка за клониране на куче.

http://www.journey.bg

 


Сходни връзки

Продадоха първото клонирано коте за 50 хиляди долара | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди