изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 10:23 EET
Влакът на Тито отново тръгна на път    
Любопитно  Легендарният влак, който преди 30 години е бил използван от покойния югославски президент Йосип Броз Тито, отново тръгна на път. Композицията започна първото си пътешествие с туристи

Претъпканият влак, в който се возеше и актьор, преоблечен като бившия ръководител на федерацията, тръгна от гарата в Белград на тридневно пътешествие по Сърбия. Билетът струва 21 евро. "Синият влак", както е известна композицията, е превозвал както маршал Тито, така и много чужди държавници. Във влака има зала за преговори, кухни, бар и два ресторанта. Всичко е запазено. Най-интересни са личните покои на Тито, в които лидерът обичал да се оттегля със съпругата си Йованка. Навремето - когато бил строен през 1947 година, влакът бил един от най-луксозните в света. Сега много хора биха искали онези времена да се върнат.

"Малко е трудно, защото този влак е много особен и не е предназначен за много пътници. Все пак успяхме да подредим няколко вагона. Ако има желаещи и нещата потръгнат, пътуванията ще станат редовни", казва д-р Олгица Радакович, вицепрезидент на туристическа жп агенция.

Влакът е бил използван за последен път през 1980 година, когато с него е бил транспортиран от Любляна до Белград ковчегът с тялото на Тито.
http://www.btv.bg/
 


Сходни връзки

Влакът на Тито отново тръгна на път | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди